avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Activitate viorel71

Activitate viorel71

Discuție Personal TESA
Poate fi incadrat seful de gara in categoria personalului TESA?
Buna dimineata. Lucrez in domeniul transporturilor pe calea ferata. Pentru ca firma sa aduca salariile de baza la nivelul cerut de govern au inceput sa introduca in salariu pe rand toate sporurile. Intrebare: daca sporul de siguranta circulatiei nu mai este specificat clar in fisa si faptul ca sunt asimilat TESA fara studii superioare(care theoretic are munca de birou) cum mai pot efectua functia fara a incalca instructiile si regulamente care prevad ca minim 60%din program sa il desfasor pe teren?
Mulțumesc pentru răspuns. Am subliniat că nu vrea să mă lase. Reiau: țeava s-a fisurat sau a ruginit și apa de prelingea pe lângă ea. Cum pot repara o țeava ascunsa in planșeu fara tăia de unde este buna? Că am tăiat sau nu asta este altceva. Am taiat-o in ideea de a o înlocui că este veche, ruginită. Daca spuneți că este bun comun nu ar trebui sa fiu lăsat să repar acel bun comun? Eu nu vreau sa o "sensibilizez" ci doresc daca de poate un răspuns ca să rezolv problema legal altfel atunci când vor incarca instalația o să devină o problemă comuna
Buna ziua.
In cursul verii am renovat apartamentul proprietate personala situate in orasul Galati. De ce spun orasul Galati? Pentru ca in acea luna a fost data o hotarare de consiliu local prin care se sisteaza furnizarea apei calde si a agentului termic in acest oras dar sa revin. In blocul in care locuies mai exist o singura familie care nu are centrala pe gaz situata sub apartamentul meu asa ca in timpul renovarii apartamentului am decis sa anulez tevile de incalzire mai ales datorita aparitiei din timpul iernii a unei scurgeri de agent termic pe tavan datorita coroziunii tevii. Acum ca tot am terminat curatenia am aflat ca Primaria a hotarat sa mai furnizeze inca un an agent termic populatiei iar eu sunt in aer. Am incercat sa discut cu vecinii si mi-au zis ca ei nu accepta sa le blindez instalatia (inutila) si nici sa le sparg cumva planseul pentru a reinstala tevile. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez pentru ca se apropie iarna. Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Timp dezbatere succesiune
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua. Tatal a murit acum 20 de ani iar mama acum 6 luni. Dupa tata nu s-a dezbatut mostenirea. Daca se depun toate actele(caz ideal) si ambii mostenitori(suntem doi frati) sunt de buna credinta in cat timp se poate incheia dezbaterea mostenirii?
Multumesc.
Buna ziua. Dupa moartea mamei am fost notificat de catre o banca in vederea achitarii ratelor lasate de catre ea. Am fost la acea banca si am fost indrumat sa fac dosar pentru activarea asigurarii pe care a semnat-o in momentul acordarii imprumutului. Dupa nenumarate refuzuri in sfarsit doctorul de familie pune la dispozitia bancii dosarul medical. Stupoare, asiguratorul refuza plata pe motiv ca in dosarul medical apare ca in anul 2004 mama a fost diagnosticata cu boala Alzheimer. Mentionez ca mama a murit in 2017 de mielom multiplu, boala descoperita in 2014 iar imprumutul a fost facut in 2011. Vreau sa spun ca de cand m-am nascut am locuit impreuna cu aceasta si ca nu mi-a spus niciodata ca ar fi fost diagnosticata cu aceasta boala si nici semne ca ar avea aceasta boala(uitare, dezorientare etc) dar evident ca nu sunt medic. Intrebare: cum poate un medic de familie sa puna acest diagnostic fara a avea confirmarea de la un medic specialist si cui as putea sa ma adresez in vederea trgerii la raspundere a acestui medic.
Răspuns la discuția Refuz dezbatere mostenire
Am inteles. Deschid actiune in instant care dupa cum ati spus in cazul neprezentarii poate dura. Exact cum am mai spus sunt cheltuieli de intretinere a apartamentului si dupa moartea parintilor este evident ca sora are "parte" la 1/2 din bunuri. La fel dupa moartea mamei au ramas cateva datorii legale(banca,CAR) pe care cam sunt nevoit sa le platesc locuind in acel apartament. Cum trebuie sa procedez pentru a recupera acesti bani si in cazul in care procesul dureaza cum po schimba actele de identitate pentru ca pana acum trebua sa mearga mama sa completeze un formular de luare in spatiu?
Răspuns la discuția Refuz dezbatere mostenire
Mai precis ea doreste "sa aiba unde sa traga cand vine in tara" dar cum am spus de 20 ani platesc impozit, lumina, intretinere plus cheltuielile stiute(rate la banci pana in 2021 ramase de la mama) de care ea nu prea vrea sa auda. Daca maine merg la notar si astept dupa deschiderea succesiunii perioada de un an dupa pot intra in legalitate? Mentionez ca nu vreau sa evit plata a jumatate din bunuri ci vreau sa fie ce este al meu pe numele meu. Nu se stie ce se intampla peste o secunda dar dupa o ora. De ce sa nu fie lucrurile descurcate?
Buna seara.
Dupa moartea mamei am inceput o discutie cu sora privind apartamentul parintesc in care locuiam eu cu parintii de cand m-am nascut(1971). I-am zis ca e normal sa facem succesiune si cum doreste ii dau banii pe partea ce ii cuvine pentru a fi in regula de acum incolo. Ideea este ca am fost refuzat ca nu este momentul ca unde trage daca vine in Romania etc(de 20 de ani intretin si achit darile acestui apartament). Cum pot sa o determin legal sa faca acest lucru(dezbaterea mostenirii) pentru ca ea locuieste in strainatate si toate cheltuielile inclusiv datorii ramase din partea mamei raman pe "umerii" mei?
Multumesc anticipat pentru raspuns.