avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz dezbatere mostenire

Buna seara.
Dupa moartea mamei am inceput o discutie cu sora privind apartamentul parintesc in care locuiam eu cu parintii de cand m-am nascut(1971). I-am zis ca e normal sa facem succesiune si cum doreste ii dau banii pe partea ce ii cuvine pentru a fi in regula de acum incolo. Ideea este ca am fost refuzat ca nu este momentul ca unde trage daca vine in Romania etc(de 20 de ani intretin si achit darile acestui apartament). Cum pot sa o determin legal sa faca acest lucru(dezbaterea mostenirii) pentru ca ea locuieste in strainatate si toate cheltuielile inclusiv datorii ramase din partea mamei raman pe "umerii" mei?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: viorel71 , utilizator 09:21, 6 Aprilie 2017
Buna seara,
Daca sora dumneavoastra nu doreste sa va intelegeti OMENESTE in fata notarului, atunci va puteti adresa instantelor de judecata solicitand aceasta dezbatere.
Mai precis ea doreste "sa aiba unde sa traga cand vine in tara" dar cum am spus de 20 ani platesc impozit, lumina, intretinere plus cheltuielile stiute(rate la banci pana in 2021 ramase de la mama) de care ea nu prea vrea sa auda. Daca maine merg la notar si astept dupa deschiderea succesiunii perioada de un an dupa pot intra in legalitate? Mentionez ca nu vreau sa evit plata a jumatate din bunuri ci vreau sa fie ce este al meu pe numele meu. Nu se stie ce se intampla peste o secunda dar dupa o ora. De ce sa nu fie lucrurile descurcate?
Puteti astepta si 7 ani. De la sine, nu se rezolva nimic.
Iar la notar conditiile principale sunt ca mostenitorii sa fie de acord si sa fie prezenti. Fie personal, fie sa trimita procura. Daca aceste 2 conditii nu sunt indeplinite, notarul susupenda procedura succesorala si lucrurile raman asa, in aer.
Eu v-as sfatui sa va adresati instantei. Procesul va continua, chit ca sora dvs este sau nu de acord. In cel mai rau caz, apartamentul se va partaja in natura. Adica dvs luati sufrageria un dormitor si baia, iar sora un dormitor, holul si bucataria.
Dacă nu sesizați instanta asa veți rămâne.
Dacă deschideți proces e posibil sa devina cooperanta.
Ați putea încerca în prealabil o notificare prin avocat înainte de a deschide procesul aceasta fiind ultima încercare concreta înainte de proces.
Am inteles. Deschid actiune in instant care dupa cum ati spus in cazul neprezentarii poate dura. Exact cum am mai spus sunt cheltuieli de intretinere a apartamentului si dupa moartea parintilor este evident ca sora are "parte" la 1/2 din bunuri. La fel dupa moartea mamei au ramas cateva datorii legale(banca,CAR) pe care cam sunt nevoit sa le platesc locuind in acel apartament. Cum trebuie sa procedez pentru a recupera acesti bani si in cazul in care procesul dureaza cum po schimba actele de identitate pentru ca pana acum trebua sa mearga mama sa completeze un formular de luare in spatiu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune oli77 oli77 Daca deschid succesiune, eu trebuie sa platesc toate cheltuielile? Daca nu este platit impozitul pe apartament de doi ani se poate face succesiunea sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa parinti ContSters278009 ContSters278009 Tatal meu a decedat . Am ramas mama eu si o sora. Parintii aveau impreuna un apartament cu 2 camere. Eu locuiesc cu mama in apartament . La succesiune, mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune: surori implicate inegal in ingrijirea mamei Lulica Lulica Cazul este urmatorul: doua surori bune de mama si tata. Tatal decedat de mult timp, apartamentul pe numele mamei. Una dintre surori pleaca de acasa si nu mai ... (vezi toată discuția)