avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate Capriceru

Activitate Capriceru

Am uitat să menționez că soția mai are un copil dintr-o căsătorie anterioara pe care vreo 3-4 ani la avut abandonat la bunica maternă până a reușit tatal lui să îl ia in grija sa. Acest copil rămânând repetent cat a fost in grija bunici materne.
Buna ziua soția a părăsit domiciliu mutanduse cu amantul și copilul de 4ani rezultat din căsnicie a rămas la tatal sau ,fara că mama sa se mai intereseze de copil de 1luna.Mama copilului nu a fost bătută niciodată. Unde o pot încadra juridic pe mama și am șanse se obțin tutela exclusiva?
Trebuie sa declar la DGASPC abandonul mamei ?
Buna seara. Forțarea unui subaltern de către șeful de secție , pentru a intra în concediu de odihna fara voia sa intra cumva sub incidenta Codului Penal - Abuz în funcție/serviciu ? Mai ales că acest angajat lucrează din cauza pandemie de COVIT-19 , 1saptamana la munca /1 săptămână libera și este obligat să își ia concediul de odihna în săptămâna care este liber. Daca da ce articol. Va mulțumesc.
Este normal sa lucrezi 180 ore/luna dar să îți fie plătite mai puține ore conform fluturașilor de salariu adică 160 - 170ore/luna?
In plina criza de COVIT-19 , o angajată a unei societăți de stat merge la munca cu un copil de 3 ani și se întoarce acasă cu mijlocul de transport în comun periclitanduise sănătatea și posibil viața copilului. Când a cerut libere conform Leg. 19/2020 sau concediul de odihna a fost amenințată de șefa de secție și directoarea adjuncta cu concedierea invocând situație de forță majoră. La ce institutii se poate adresa pentru a beneficia de drepturile legale pentru a putea sta cu copilul acasă conform legii.
Mulțumesc anticipat.
Nu programul de vizita nu este depășit dar de 4zile nu poate vorbi cu fiul său la telefon. A primit un mesaj să îl sune să vorbească cu el , iar când la sunat telefonul era închis.
Buna seara . Sotia este tutore legal exclusiv in urma divortului , in perioda luni august fiul acesteia se afla la tatal sau in cadrul programului de vizita , de 3 zile sotia nu a reusit sa vorbeasca cu fiul sau , telefonul minorului este a fost inchis intentionat . Ce pasi trebuiesc urmati ca sotia sa poata lua legatura cu fiul sau si sa nu i se mai obstructioneze comunicarea cu acesta pe viitor. Multumesc anticipat.
Buna seara. Fostul sot al sotiiei mele, a dato in judecata pe sotiei pentru ai lua copilul, in declaratia data catre tribunal sunt numai minciuni aducand tot odata si un prejudiciu atat imagini mele cat si imagini sotiei , efectiv calomniindune pe amandoi. Va rog un mic ajutor in ce legii penale se incadreaza calomnia si falsul in declaratii pentru inducerea in eroarea a organelor judecatoresti.
Va multumesc anticipat
Daca o femeie gravida se afla in concediu prenatal aceasta mai beneficiaa de cei 20% crestere salariala sau pe perioada concediului prenatal se suspenda contractul individual de munca si pierde cresterea salariala ?
Răspuns la discuția contractul colectiv de munca
sectorul bugetar