avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate An6ra46

Activitate An6ra46

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce prescriptie sa intervina pt debite 2021 in 2024?!? Sper ca nu vorbeste serios avocatul de mai sus.
Fiind vorba de abonament lunar, fiecare factura are termene de scadenta si de prescriptie diferite... deci maxim sunt prescrise sumele scadente in lunile ian-martie 2021... tot ce e scadent dupa, nu e prescris absolut deloc... daca exista si o somatie pt sumele ian-mar 2021, nici vorba de prescriptie.
Degeaba invocati prescriptia la care va indruma un AVOCAT! Sincer, socant raspunsul pt mine.
Eu as incerca sa argumentez cumva impotriva prelungirii automate a unui abonament expirat... fara acordul dvs. Dar asta depinde ce scrie in contractul initial referitor la ce se intampla cand acel contract ajunge la termen
Stii macar ce inseamna prescriptie? Toti invocati prescriptia ca si cand gata, au trecut anii aia si ai scapat basma curata... ce simplu ar fi sa fie asa!
Dar, in 2015 se presupune ca a contractat creditul, care e cam pe 5 ani... sa zicem.
Fiecare rata are termen scadent diferit, astfel, de la fiecare data scadenta, banca are 3 ani la dispozitie sa inceapa executarea silita!
Dupa primul act de executare silita, se intrerupe prescriptia... apoi poate sa faca alte acte de executare silita care tot intrerup prescriptia (ca exemplu, daca ultima rata adica rata 60 pt un credit din 2015, este scadenta in 2020, banca putea pana in 2023 sa inceapa executarea silita, dar sa nu uitam ca din martie 2020 pana prin decembrie 2020 toate termenele de prescriptie au fost intrerupte de pandemia COVID).
Deci daca nu aveti actele domnului in fata pt a le putea studia, eu zic sa nu folositi in graba termenul PRESCRIPTIE!


i0nel a scris:

2015.....2023 PRESCRIPTIA

2017 NU este prescris! Prescriptia dreptului de a stabili creante fiscale pe 2017, incepe sa curga in 01.07.2018... s-ar fi prescris in 30.06.2023, dar au fost cateva luni bune de suspendare a termenului de prescriptie in perioada covid (aproximativ martie-decembrie 2020)... deci nici vorba de PRESCRIPTIE!
Si stati linistit, vin ele dobanzile si penalitatile... cam la aceeasi valoare cu impozitul neplatit, in cel mai bun caz!

ccristy a scris:

Anul 2017 cred că s-a prescris.
Pentru dobânzi și penalități, dacă vor fi, veți primi decizii de impunere, în care se precizează sumele și termenul de plată. Deciziile astea pot să vină după luni bune, sau chiar ani.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apartamentul este doar al soacrei? Sau e si pe socru? Acesta este in viata sau a decedat? Daca este si pe socru, iar acesta este decedat, dar nu s-a facut succesiunea, soacra nici nu poate vinde tot apartamentul, iar cumnata are si ea parte de la tata.
Daca este DOAR al soacrei, atunci aceasta poate face fix ce vrea cu el. Cumnata nu are drept la nimic, momentan. Dupa moartea soacrei, vede ea ce mai poate face.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tocamai de aceea am inceput cu 2017. Si va garantez ca niciun organ fiscal nu constata automat prescriptia si anulează debitul. El executa tot si ramane la "latitudinea" contribuabilului sa conteste executarea si sa invoce in instanta prescriptia. Deci pana la sentinta aia definitiva, executa si anul 2013, garantat! Plus, habar nu avem ce acte de executare silita s-au făcut din 2013.
Editat de moderator- atentie la formularea mesajului !

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imi pare rau, dl. Surcel, dar habar nu aveti de prescriptii pe fiscal! Va rog sa nu mai induceti oamenii in eroare.

De exemplu, in anul 2023 se poate impune anul 2017. De ce?!?
Pentru ca art. 110 alin. (1) CPF - Dreptul organului fiscal de a stabili creanţe fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligaţia fiscală, dacă legea nu dispune altfel.
Astfel... pt anul 2017, termenul de prescriptie incepe sa curga din 01.07.2018 si se prescrie in 30.06.2023
Daaaar ..... in perioada 16.03.2020 (sau 16.04.2020 - aici data start e discutabila, am avut mai multe discutii pe aceasta tema, dar nu sunt inca lamurita complet) - 25.01.2021 toate termenele de prescriptie au fost intrerupte de Pandemia COVID si Decrete, OUG- uri... etc.
Astfel, termenul de prescriptie pt anul 2017, nu se împlinește la 30.06.2023, cum e in mod normal, ci se prelungeste cu zilele de suspendare.
La fel si cu anul 2018 si 2019.
Si ca o concluzie, astazi, 17.05.2023, organul fiscal poate stabili creante fiscale pt anul 2017, 2018, 2019, 2020, 2021,2022,2023... ceva mai mult decat "ultimii 5 ani", zic eu.
Calculul NU se face de la anul curent in urma, ci de la anul pt care vrei sa stabilesti creante fiscale, apoi PORNESTI de la prima zi in care iti incepe sa curga termenul de prescriptie, la care adaugi 5 ani (plus suspendarile, intreruperile etc de vigoare).
Cu placere.

5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
ERONAT: in 5 ani nu se prescrie amenda! In 5 ani se prescrie dreptul organului fiscal de a incepe executarea silita! Puteau sa someze pana in 31.12.2019, somatia fiind primul act de executare silita. Apoi peste alti 5 ani, pot sa puna poprire... apoi peste alti 5 ani, un sechestru... etc... deci sa va iasa din cap gandul ca in 5 ani se prescrie o amenda. Doar daca organul fiscal nu face niciun act de executare silita in 5 ani, amenda se prescrie. Si daca exista poprire, garantat exista o somatie inainte!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa obtineri terenul prin uzucapiune. Nu stiu sigur daca dvs puteti, dar parintii, dupa 70 de ani sigur ar fi putut, mai ales daca s-a platit impozitul. Doar sa nu faca parte terenul din proprietatea publica a statului sau al UAT-ului.
Si parintii au un act prin in care scrie ca au cumparat inclusiv terenul? Cei de la care au cumparat, aveau ceva acte de proprietate? Etc... etc
Dar de ce trebuia sa va vina dvs?!? Daca va venea dvs. in baza unei procuri, CNPP a trimis niste adrese pt procurile expirate in anumite judete, iar daca nu s-au depus actele solicitate in termenul prevazut, pensia vine titularului, nu altor persoane.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Ba da... in ultima vreme Primariile deschid succesiunea. Mai ales ca se face si dupa bunici... mama dvs. presupun ca ii mosteneste, apoi dvs si sora. Iar daca seccesiunea dupa ea s-a deschis la un notar, tot la acelasi se elubereaza si certificatul suplimentar. Se poate ca si impozitul sa nu fi fost platit de foarte multi ani. Chiar daca e platit, in principiu, persoana care scoate certificatul de deces (dupa tata presupun, in cazul de fata) a trebuit sa completeze si Anexa 24, unde se trec mostenitorii cunoscuti. Ulterior, primaria trimite la Camera Notarilor Publici, Anexa 24, iar CNP repartizeaza "aleatoriu" catre notari. Eu am intalnit caz in care CNP au trimis in alt oras, dar acelasi judet. Si e normal ca cineva interesat sa deschida succesiunea, daca mostenitorii nu au fost in stare sa o faca de 18 ani. Din 200 de potentiale mosteniri vacante, cu datorii catre bugetul local, dupa ce o anumita Primarie a trimis Anexa 24 catre CNP, au aparut mai bine de 90% din mostenitori... care automat, preiau si datoriile... si astfel, primaria stie pe cine sa execute... acum sau pe viitor!
Si NU ati vrut dvs sa dezbateti succesiunea... ati fost obligata!