avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Activitate sorina_elena

Activitate sorina_elena

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu informatii cu privire la gestionarea unui parc auto/gestiune combustibil si daca exista cursuri in acest domeniu.
Va multumesc anticipat!
Astept răspunsuri!
Răspuns la discuția ANULARE CONCURS PROMOVARE GRAD
Va multumesc pentru raspuns.Pe mine ma intereseaza aspectele cu privire la anularea concursului de promovare. O zi bună!
Buna ziua.
Poate fi anulat concursul de promovare pe motiv ca nu au fost publicate normele metodologice de evaluare a performantelor,atat timp cat a fost aprobata Legea 24/2019?Pe baza acestei legi poate fi facut raportul de evaluare a performantelor?
Comisia anuleaza concursul fara acordul celor de la ANFP?Sau comisia face adresa cu motivul anularii concursului catre ANFP?
Candidatul trebuie sa primeasca scris motivul anularii ?
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Scutire impozit auto
Depinde de cine e urmasul daca sunteti nepot nu beneficiati,daca sunteti copil al veteranului de razboi nu beneficiati ,in cazul in care sunteti sotie de veteran de razboi necasatorita beneficiati de reducere.Conform legii 227/2015 art 469.
Răspuns la discuția Impozit pe masina
Platiti impozit pe autoturism incepand cu 1 ianuarie 2017.
Răspuns la discuția Impozit auto pentru masina casata
Conform Legii 227/2015 art 471 art 4 datorati impozit pe autoturism pentru tot anul.Incetati sa datorati impozit cu data de 1 ianuarie a anului urmator.
Buna ziua.As dori sa inregistrez un taf pentru lucrari forestiere si as vrea sa stiu ce acte imi trebuie in vederea obtinerii numerelor galbene.Daca ma puteti ajuta si cu articole din lege.Va multumesc anticipat!
Creantele fiscale se anuleaza doar in cazul in care defunctul nu are bunuri urmaribile.In cazul mentionat defunctul are bunuri urmaribile.Din cate stiu mostenitorii preiau atat activul cat si pasivul.
Amenzile nu sunt prescrise intrucat au fost emise titluri executorii si somatii si afisaj la avizier si pe site-ul primariei.
Buna ziua.
Va rog sa binevoiti a-mi elucida urmatoarea problema intampinata.
Un contribuabil a decedat lasand in urma bunuri urmaribile dar totodata si amenzi contraventionale.Acesta a divortat de sotia sa in 2005 iar el a decedat in 2013.Pana la data decesului nu au efectuat partajarea bunurilor iar mostenitorii nu vor sa dezbata mostenirea.Fosta sotie vrea sa plateasca rolul fostului sot dar conform art 165 Legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala amenzile sunt prioritare la plata.
Conform art27 Drepturile și obligațiile succesorilor
(1) Drepturile și obligațiile din raportul juridic fiscal trec asupra succesorilor debitorului în condițiile dreptului comun, dispozițiile art. 23 rămânând aplicabile.
(2) Dispozițiile alin. (1) nu sunt aplicabile în cazul obligației de plată a sumelor ce reprezintă amenzi aplicate, potrivit legii, debitorului persoană fizică.
Dar conform art 266 aln (3) anularea creantelor fiscale se face doar in cazul in care persoana decedata nu are bunuri urmaribile.
In situatia sus mentionata cum trebuie procedat conform legii?
Va multumesc anticipat!