avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Activitate georgebabiuc1981

Activitate georgebabiuc1981

Buna ziua, am o nelămurire, bunicul a murit in urma cu 9 ani si bunica anul trecut , au avut trei copii din care unul a decedat cu mai mulți ani in urma având la rândul sau alti patru copii.
Tatăl meu a avut grija de bunica pana a murit dar nu a avut făcut nici un testament sau altceva act in favoarea sa.
La deschiderea succesiuni vor veni frății in viața plus copii de la fratele decedat.
Cum se vor împarți bunurile rămase de la bunici dat fiind faptul ca moștenitorii nu se înțeleg amiabil sa facă la notariat succesiunea si ea se va desfășura in tribunal.
Bunurile sunt următoarele: o bucata teren 21 ari cu o casa in acre au stat bunicii, alte trei bucăți fiecare a câte un hectar in câmp.
Cum se va împarți casa cu terenul de lângă ea?
Ce spune legea in cazul asta?
Cât teren poate sa rămână lângă casa si cât din teren sa fie împărțit la 3?
Am înțeles ca nu se pot împarți in suprafețe mai mici de 10 ari.
Pentru ca a îngrijit o pe bunica tata ar putea avea vre un avantaj?
Multumescc
Buna seara. Am o nelămurire referitoare la următoarea speța: o persoana urmează sa se căsătorească cu o fata din Ucraina, respectiva fata are din o căsătorie anterioară o fetița de 4 ani, din câte am înțeles obținerea documentelor românești după căsătorie durează destul de multișor ma interesează ce se poate face pentru a o putea înscrie la grădinița pe fetița ? După căsătorie ca obține rezidenta in romania imediat atât mama cât si fetița? Este un alt demers de făcut ? Multumesc frumos
Buna seara!
In anul 2014 am vândut o mașina cu contract de vânzare cumpărare, am fost la financiar si am dat omului certificat fiscal si tot ca avea nevoie sa o transcrie pe el. Eu rămânând fără nici o mașina in proprietate, luna asta am cumpărat o mașina si la asigurări surpriza, eu mai am o asigurare pe mașina ce am vândut-o in urma cu 4 ani, domnul respectiv constat ca a vandut la rândul lui mașina doar ca la asigurare continua sa facă asigurare pe numele meu cu CNP -ul meu.
Ce se poate face in cazul asta? Eu nu am semnat nici un fel de polița de asigurare, cu alte cuvinte cineva utilizează datele mele personale fără a avea un consimțământ de la mine.
Ce as putea face sa stopez aceasta treaba? Multumesc frumos
Buna seara. Am o întrebare si as vrea sa pot afla ce pași ar trebui făcuți in următoarea situație, un vecin presupun(vecina) imi tot lasă zilnic in fata uși la apartament bilete scrise de mâna cu tot felul de chestii bizare, Ba ca o urmăresc si ca alerg prin casa după ea ca ea este o persoana cu 8 boli si daca o sa facă infarct din cauza mea ca o urmăresc o sa am de a face cu soțul ei si mi a lăsat inclusiv poze cu situl si fiul .. Ba ma amenință ca merge la biserica si pune lumânări sa scape de mine, Ba imi scrie ca o terorizez si ca nu mai știe ce sa facă sa nu o urmăresc, intr o zi mi a aruncat pe mașina o oala cu borș.. nu se plânge de gălăgie sau ceva zgomote in nici un bilet doar ma acuza ca o urmăresc si ca ea se îmbolnăvește din cauza mea.
treaba asta e cam de doua săptămâni primesc zilnic mesaje de astea, eu nu cunosc pe nimeni de aici din bloc de unde m sm mutat de curând. Bănuiesc a fi cei de sub mine de la et2dar nu sunt sigur. Ce as putea face in acest caz? Eu sunt la servici de la 7 pana seara la 6 e acasă doar soția cu copilul de 5 luni. Le e frica sa iasă pe scara din cauza asta.
daca o masina este radiata din strainatate de un numar de 5 ani si e adusa in romania fara a fi inmatriculata, in momentul cand voi merge sa o inmatriculez trebuie sa platesc impozit de cand a foat masina radiata sau doar pe anul in curs? multumesc frumos