Un vecin îmi lasă zilnic în fata ușii bilete scrise de mână cu tot felul de chestii bizare, lucru care soției îi provoacă frică. Ce aș putea face în acest caz?
Buna seara. Am o întrebare si as vrea sa pot afla ce pași ar trebui făcuți in următoarea situație, un vecin presupun(vecina) imi tot lasă zilnic in fata uși la apartament bilete scrise de mâna cu tot felul de chestii bizare, Ba ca o urmăresc si ca alerg prin casa după ea ca ea este o persoana cu 8 boli si daca o sa facă infarct din cauza mea ca o urmăresc o sa am de a face cu soțul ei si mi a lăsat inclusiv poze cu situl si fiul .. Ba ma amenință ca merge la biserica si pune lumânări sa scape de mine, Ba imi scrie ca o terorizez si ca nu mai știe ce sa facă sa nu o urmăresc, intr o zi mi a aruncat pe mașina o oala cu borș.. nu se plânge de gălăgie sau ceva zgomote in nici un bilet doar ma acuza ca o urmăresc si ca ea se îmbolnăvește din cauza mea.
treaba asta e cam de doua săptămâni primesc zilnic mesaje de astea, eu nu cunosc pe nimeni de aici din bloc de unde m sm mutat de curând. Bănuiesc a fi cei de sub mine de la et2dar nu sunt sigur. Ce as putea face in acest caz? Eu sunt la servici de la 7 pana seara la 6 e acasă doar soția cu copilul de 5 luni. Le e frica sa iasă pe scara din cauza asta.
Este foarte complicată situatia.
Persoana probabil ca are ceva probleme.psihice.
O plângere la poliție nu cred ca va avea un curs fericit dar se poate incerca.
E bine să aveți și avocat care sa redacteze plângerea ca sa o faca cât se poate de bine.
Un sistem de inregistrare video cu 4 camere gasiti la Altex si costa cam 500 lei + HDD. Este simplu de montat. Sunt si camere de masina pe care le puteti monta si costa 60 de lei + card memorie + alimentator, dar au o durata de doar cateva ore de inregistrare. Cu probele mergeti la politie. Sunt si alte sisteme de camere (cu IP sau o simpla camera de computer) - se conecteaza la computer si acela inregistreaza totul.