avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate CristinaMaria1991

Activitate CristinaMaria1991

Răspuns la discuția COD CAEN ONG
Multumesc pentru operativitate!
Discuție COD CAEN ONG
Buna ziua,
Detin o asociatie infiintata in baza OG 26/2000.
Doresc sa adaug un nou cod CAEN in Actul Constitutiv. Ce procedura trebuie sa urmez?

Multumesc anticipat
Buna ziua,
Am urmat Facultatea de Ştiinte Socio-Umane la Sibiu - 3 ani (buget).
Dupa finalizarea facultatii mentionate mai sus, m-am inscris la Facultatea de Masuratori Terestre si Cadastru la Cluj.
Ciclul de studii la aceasta facultate este de 4 ani. Am incheiat primii 3 ani (am achitat taxa in fiecare an) si pentru anul 4 consider ca ar trebui sa beneficiez de un loc la buget, intrucat statul roman asigura studentilor 4 ani de studii gratuit.
Ma puteti indruma asupra unui articol legislativ in baza caruia sa pot demonstra ca mi se mai cuvine un an de studiu la buget ?
Mentionez ca si media de la finalul anului 3 imi asigura un loc la buget pentru anul 4.
Multumesc anticipat
Buna ziua,
In cazul cooptarii de noi membri intr-o asociatie infiintata in baza OG 26/2000, este necesara modificarea Actului Constitutiv ?
Multumesc anticipat
Buna ziua,
Am urmat Facultatea de Ştiinte Socio-Umane la Sibiu - 3 ani (buget).
Dupa finalizarea facultatii mentionate mai sus, m-am inscris la Facultatea de Masuratori Terestre si Cadastru la Cluj.
Ciclul de studii la aceasta facultate este de 4 ani. Am incheiat primii 3 ani (am achitat taxa in fiecare an) si pentru anul 4 consider ca ar trebui sa beneficiez de un loc la buget, intrucat statul roman asigura studentilor 4 ani de studii gratuit.
Ma puteti indruma asupra unui articol legislativ in baza caruia sa pot demonstra ca mi se mai cuvine un an de studiu la buget ?
Mentionez ca si media de la finalul anului 3 imi asigura un loc la buget pentru anul 4.
Multumesc anticipat
Buna ziua,

As vrea sa stiu cum ar trebui procedat legal in cazul in care o intreprindere individuala s-a angajat sa presteze servicii foto video in baza unui contract unei persoane fizice si nu a respectat prevederile contractuale.

Suma totala a contractului a fost achitata de catre persoana fizica integral prin ordin bancar.
Prestatorul a depasit cu 220 zile calendaristice termenul de predare al materialelor (albume foto+filmare hd) in conditiile in care termenul de predare stipulat in contract este de maxim 60 de zile lucratoare de la data evenimentului.
Mentionez ca in contract se percep si 0.1% penalitati pt fiecare zi intarziere.
Prestatorul refuza sa predea materialele prevazute in contract si sa restituie banii pt zilele de intarziere.
Prestatatorul intentioneaza sa radieze in cel mai scurt timp intreprinderea individuala unde este titular.
As vrea sa stiu ce sanse de castig exista in cazul prezentat mai sus si care ar fi primul pas de urmat.

Multumesc frumos!
Discuție Patrimoniu ONG
Buna ziua,

As vrea sa infiintez urgent un ONG in baza OG 26/2000.
Vom fi 6 membri. Cineva mi-a spus ca patrimoniul nu poate fi mai mic decat un salar minim pe economie de 1450 Ron, dar intre timp am auzit ca s-a modificat legea in acest sens.

Ma poate ajuta cineva? Care este patrimoniul pe care trebuie sa il depun la banca conform legislatiei in vigoare?

Multumesc frumos!
Buna ziua,

As vrea sa stiu daca se poate verifica online un Contract Individual de Munca (data inceput contract, data incetare contract, codul COR etc.) al unui salariat prin intermediul CNP-ului sau doar firma de contabilitate are acces la aceste informatii?

Mutumesc frumos!

Buna ziua,

O persoana a imprumutat de la o banca din Italia o suma de bani. Persoana in cauza a decedat.
Intrebare: statul italian se poate indrepta asupra rudelor de gradul I din Romania pt recuperarea datoriilor?

Va multumesc!
Multumesc pentru operativitate!