avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate dm1.ro

Activitate dm1.ro

Buna seara. Intrebare: ce trebuie sa fac sa beneficiez de cele 5 zile concediu de ingrijitor in cond.in care angajatorul imi cere o dovada ca persoana, (adica mama in cazul meu) locuieste la mine si adresa ei nu corespunde cu locul unde locuiesc? Ca multi copii, cind se casatoresc, pleaca de la casa parinteasca, deci e logic ca isi schimba si adresele... Este buna o declaratie pe proprie raspundere ca mama, recent operata, locuieste la mine pina se reface cit de cit? Va rog, ajutati-ma, ca sincer, cele 5 zile m-ar ajuta pina gasesc o alta solutie...
Multumesc.
Buna ziua. Va rog, cateva lamuriri in legatura cu cele 5 zile pt ingrijirea unui bolnav, din recenta lege 238/2022. Bolnavul trebuie sa aiba acelasi domiciliu cu ingrijitorul? Cele 5 zile sunt zile lucratoare ( deci, fara s/dum si sarb legale), sau sunt 5 zile calendaristice, incluzand astfel weekendul/ sarb legale?
Buna ziua. Pe scurt: bunica a lasat testament partea ei de casa( dupa moartea bunicului, mostenitorii au facut succesiunea), uneia dintre fiice si sotului ei. Dupa citiva ani, fiica a murit, dupa alti vreo 10, a murit si sotul. Mentionez ca cei 2, au 3 copii.In toti acesti ani, au locuit in casa bunicii si folosindu-se de pamintul acesteia. Intre timp, ceilalti mostenitori, au hotarit sa vinda partea lor, iar unul din cei 3 copii, si-a convins sora sa renunte la testament ca se se poate vinde toata mostenirea. A facut asta, si s-a vindut o parte din pamint , banii impartindu-se in mod egal, in fata notarului. Intre timp, s-a inceput a se face actele de vinzare pt a 2-a parte de pamint, insa, verisoara mea, brusc s-a razgindit, nemaivrind sa semneze acesre acte si dorindu-si partea care i se cuvinea din testamentul lasat parintilor ei, nicidecum ei! Intrebare: daca ea a fost de acord sa renunte la testament, are dreptul sa se razgindeasca acum? Si 2. Daca acel testament a fost lasat parintilor ei, are dreptul ea singura ( mai avind 2 frati) la acest testament ? Mai are valabilitate acest testament, in cond.in care din casa
si o parte din pamint, au fost vindute? Va rog din suflet lamuriri .
Răspuns la discuția evacuare
Totusi, cit poate dura procesul de evacuare? Aproximati. Luni, ani?
Multumesc mult pt sfat.
Pai daca o evacuez in instanta, ar ramane pe drumuri? La azil sau centre specializate, nu vrea sa auda. Dar nici in casa nu mai poate sta, in cond.in care unge clantele usilor cu _aca, arunca cu urina prin casa, si ameninta ca va da foc casei. Nici in drum n-as scoate-o, mi-e mila, e bolnava si batrana, dar nici sa manance viata a 3 suflete care suntem nevoiti a o suporta. Va rog, instanta, ar putea hotari sa o interneze undeva? Cat dureaza unroces de evacuare?
Nu, ea nu are nici un drept asupra imobilului, si e constienta de asta.La vinzare-cumparare, singura conditie a fost un drept de habitatie a proprietarului pina la moarte. Din respect pt cel care ne-a vandut si pt virsta inaintata a sotiei lui, am lasat-o in continuare in imobil. Dar, de 2 ani, de cand el a murit, sotia lui a inceput sa ne faca tot felul de necazuri. Nu vrem sa o dam efectiv afara, dar ceva trebuie sa facem. La azil nu vrea sa mearga, deci, va rog, un sfat pt a o scoate din casa si a o interna undeva.
Discuție evacuare
Buna ziua. Cum pot evacua o persoana din imobil, care nu e proprietar? Am cumparat imobilul de la sot, sotia nefiind proprietar.
La un salariu minim pe economie, sau, mai exact de 1450 lei, sporul de vechime maxim, ar trebui sa apara pe fluturas separat? Sau, acel spor de vechime, ca si celelalte sporuri, sunt incuse in salariu? Va rog, o lamurire in acest sens, la 1450 lei, se adaoga 25% spor vechime(cazul meu, de 27 ani neintrerupti)? Adica 1450 PLUS vreo 36o si ceva de lei? Ca sa nu mai vorbesc si de celelalte sporuri...