Buna ziua, ce tip de plângere pot face unui meserias care ar fi trebuit sa renoveze un apartament in 5-6 săptămâni și nici după 5 luni nu a terminat? Acum mi a blocat nr de telefon după ultima promisiune ca va termina in câteva zile lucrarea. Am conversatiile pe wapp cu toți banii pe care i am, martori când am dat Cash, plus transferuri bancare pentru materiale, sumele plătite reprezintă toată lucrarea mai puțin partea electrica ce oricum nu a făcut o decât parțial. Am dovada o factura ca m-a înșelat la banii de materiale. Lucrarea e la 80%, calitatea sa spunem acceptabila. Va veni alt meseriaș sa evalueze ce mai e de făcut. Menționez ca am ajuns in situația asta si pt ca locuim in alt oraș si nu am putut supraveghea îndeaproape. As fi dispusă sa fac acest demers in primul rând pentru a contribui chiar si 0.1% la descurajarea acestor oameni.
Buna ziua, am moștenit de la părinții mei o suprafața de teren arabil ( succesiunea am făcut-o ) care era dat in arenda de tatăl meu. Arendașul susține ca tata ar fi vândut jumătate din teren in urma cu mulți ani. Nimeni nu știe sa dea detalii nici arendașul (care este moștenitorul celui care ar fi cumpărat), nici in familie nu am găsit informații. Mi.a arătat o chitanța de mâna fără data, fără martori. Ce am putut observa este ca nu e scrisă de tata, numele lui e greșit și exista și greșeli f mari de scriere. Pare ca cine a scris-o a și semnat-o, totul era cu același pix, aceeași apăsare pe foaie...semnătura tatei semăna dar nu e perfecta așa cum o făcea el, era tip caligrafic și era greu de copiat. Nu se știe data presupusei vânzări, nici măcar anul. Tatăl meu nu ar fi refuzat sa facă acte dacă vânzarea era ok, era un tip obsedat sa nh aibă datorii. Am cerut ctr de arenda pe care l avea tata întrucât nici pe acesta nu l am găsit acasa si am observat ca era facut pe toată suprafața dar nu era semnat de tatăl meu, aici este evident ca e alta semnătura. Arendasul are niște registre in care notează in fiecare an cat a plătit clientului pt arenda si in evidentele găsite specifica ca ii dădea arenda tatălui meu doar pt jumătate din suprafața. Estimez ca sunt 20 de ani de la presupusa vânzare. Întrebarea este dacă are vreo baza arendasul sa ma dea in judecată ? Eu am avut o întâlnire cu acesta pt a înțelege ce s-a întâmplat, însă nu mi-a dat niciun detaliu, e ca si cum i-as face cadou terenul dacă as accepta situația. Pe langa asta s-a folosit 20 de ani de acea jumătate (fără acte de proprietate) in sensul ca a reținut si arenda ce-i revenea tatălui pt el.
Multumesc
Buna seara,
Se da urmatoarea speta: tatal si mama decedati de 1 an, un singur mostenitor. Tatal a vandut in 2009 masina familiei (o dacie veche) in baza unei chitante de mana.
A primit la data semnarii 2/3 din suma restul urmand sa ii primeasca la data trecuta in chitanta moment in care ar fi trebuit facute actele. Tatal nu a mai reusit sa il gaseasca pe cumparator, nici banii nu i-a mai primit, iar impozitul l-a platit tatal tot timpul, este la zi.
Singurul document original al masinii gasit de fiica este cartea masinii.
S-a incercat contactarea cumparatorului la adresa notata in chitanta insa nu mai locuieste acolo, telefonul nu mai este valabil.
Din informatiile de la politie ultimul an in care a avut ITP valabil a fost 2011, acesta fiind cel mai probabil anul expirarii ultimului ITP efectuat de vanzator.
Va rog sa ma ajutati cu o solutie, ce poate face fiica pt a putea radia masina? Cum as putea cauta cumparatorul cu autorul politiei?
Buna seara, cum putem obtine banii platiti in avans pe mobila in conditiile in care s-au produs pagube in timpul montajului mobilierului (deteriorare profunda a parchetului stratificat, deteriorare tencuiala, intr-un apartament foarte recent amenajat) si livrarea mobilei a intarziat cateva zile iar mobila nu a fost montata complet din motive independente de noi (masuratori gresite, o parte din usi/corpuri trebuie inlocuite sau modificate)? Terminarea montajului ar fi presupus o intarziere de 3 saptamani. Noi am solicitat banii inapoi si debarasarea mobilei. Raspunsul furnizorului a fost anularea restului de plata drept despagubire pt situatie si ca nu mai vrea sa auda de noi. Ulterior furnizorul a solicitat plata diferentei si permiterea finalizarii montajului amenintand ca se va adresa unui avocat si un angajat de-ai acestuia ne-a sunat in vederea programarii montajului desi noi am solicitat in continuare inapoierea avansului si debarasarea mobilierului incomplet montat. Cum ne sfatuiti sa procedam? Multumesc!
Stiu ca nu pot primi stimulent de insertie daca primesc indemnizatie. Intrebarea se referea la suma suplimentara pt suprapunere nasteri.
As vrea sa stiu clar cine poate beneficia de aceasta? [ link extern ]
Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:
-primul copil s-a nascut pe 18.02.2015
-am optat pt CIC de 1 an
-am beneficiat de stimulent de insertie la intoarcerea la serviciu
-pe 18.09.2016 s-a nascut al doilea copil, inainte ca primul sa implineasca 2 ani
Cei de la social imi spun ca NU beneficiez de suprapunerea de drepturi, ca as fi avut dreptul doar daca se suprapunea CIC 1 cu CIC 2 , insa in normele de aplicare a OUG111/2010 este mentionat si stimulentul de insertie la situatiile de suprapunere.