avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate SimionVlad

Activitate SimionVlad

Salutare. Am un prieten ceh. A fost arestat in Romania in Moldova Noua ca un criminal pe motiv ca so decis cat era aici sa fie acuzat ca a distrus masina fostei. 6 ani oferiti. Ma vazut copii de politicieni ce violau si ucideau scapau cu arest la domiciliu. Imi vine sa fac ceva similar ca nou erou roman ce a incediat parlamentul. A fost la mine o perioada, il plange toata comuna atat a ajutat. Sun si caut sa dau de el si tot ce aud: doar prieten? Nu dam informatii. Doua saptamani, mama lui plange la telefon zilnic. Da nici cu Hitler nu era asa de rau. Pana mea, in comparatie cu ce avem acuma pe vremea lui Hitler era rai.
Am nevoie de ajutor. Cum sa il gasesc si sa il ajut sa obtina azil politic in Romania.
Numele lui e Adamek Zdenek.
Rog toti avocatii care au constiinta sa ma ajute macar cu informatii. Nu am loc de munca deocamdata deci nu imi permit sa platesc momentan, insa incep mumca curand. Vreau sa imi vad prietenul in siguranta.
Daca sunt casatorit in alta tara cu certificat de casatorie strain, insa inca am act de identitate si pasaport cu cetatenie romana, e recunoscut certificatul in Romania sau trebuie inregistrat la starea civila in Romania?
Nevasta are alta cetatenie.
Simplu : programare la o anumita ora si punerea in asteptare pentru inca 4 ore. Vorbind cu clientii ca si cum ar vorbi cu niste gunoaie. Cu superioritate, ignoranta si discriminare la adresa celor cu alta nationalitate, vorbind cu ei de parca ar vorbi cineva cu un parlamentar, adica fara respect si doar ignoranta
Stiu, insa nu am gasit pe careva sa aiba macar un gram de respect pentru clienti. De aia am intrebat aici.
Caut un avocat si notar in Bacau care e dispus sa ne ajute cu un contract vanzare cumparare teren si cu darea in judecata a primarului din orasul Covasna pentru fals in declarati si frauda. Mai multe detalii pentru interesati. Si daca se poate sa ma anuntati cum pot sa pun o plangere legata de un notar din Bacau care dupa 2 saptamani de la setarea unei programari ne-a pus in asteptare inca 4 ore, facand pregatirile in acel moment si nu de dinainte cum se procedeaza, gresind si reeditand un contract de 4 ori cu o ora pauza intre corectarea a 4/5 cuvinte, si cu un comportament fara pic de politete si scuze gen, e ocupata. Daca un notar e ocupat, ar trebuii sa faca programarile in functie de timpul avut, nu 7 persoan diferite, programate la aceasi ora 3 dintre ei trimisi acasa ca se terminase programul de munca. Va multumesc
Răspuns la discuția Casatorie
La cat s-au dezbinat ai nostrii din pacate nu prea, pana si tiganii sunt mai uniti ca romanii. Insa tot mi-se pare absurd cate documente trebuiesc si mai ales plata, deoarece am verificat legile inclusiv in constitutie, iar casatoria conform legilor ar trebuii sa fie gratuita
Discuție Casatorie
Buna ziua! Doresc sa ma casatoresc cu o femeie din Lituania in Romania, Lituania fiind in UE, m-am gandit ca va fi mai usor. Cam ce documente sunt nevoie, si cam cat ar dura, nu de alta, dar cand am verificat pe internet cam cate documente sunt necesare si de la medic, mai ales ca amandoi suntem de parere ca doctorii sunt doar macelari platiti, nu e chiar asa de usor. Deci mai este posibila casatoria in Romania in ziua de azi? Ca la cum suna dupa legi, mai are lumea libertate numai in vis, parca si pentru somn trebuie platite taxe cu dovada in original, copie, copie dupa copie. Nu de alta, dar mi-ar place sa ma intorc in tara noastra, dar la cat de mult sa dus naibii, parca si Siria sub bombe pare mai buna de trait decat in Romania. Multumesc.
Multumesc de raspuns, problema este ca nu pot veni in tara momentan, deoarece nu imi permit momentan. A trecut aproximativ un an, deci inca am speranta. Multumesc din nou. As dori sa stiu daca se poate rezolva cumva de la distanta? Sau daca este vreo agentie de recuperari care se ocupa cu asa ceva? Pot oferii toate documentele necesare. Multumesc din nou!
Salutare! As dori sa stiu daca se poate sa recuperez banii imprumutati varului meu pe timpul de lucru in Anglia. L-am imprumutat cu aproximativ 12000 de lire sterline, iar asta inainte de brexit si de atunci valoare lirei a scazut cu peste 30%, a plecat intr-o seara din chiria unde stateam si a blocat toate caile de comunicare cu mine, am reusit sa aflu ca a fugit in Romania si ca lucreaza prin Brasov pe undeva, unde nu stiu sigur, dar adresa sa unde locuieste o stiu, in Covasna. Dupa un calcul amanuntit am dedus ca suma sa ridicat la aproximativ 15,000 +/-. Am un contract de mana semnat de amandoi, cu un martor ocular si inregistrare video in care semneaza cel de-al doilea contract, caci primul il furase si distruse. Acest detaliu se afla in cel de-al doilea contract. Suma pe contract este de 6000 si ceva de lire, plus cheltuieli pentru facturi, chirie, bilete de avion, transport, mancare. Inclusiv 2000 si ceva de lire dintr-un credit bancar in Anglia pe care inca nu am reusit sa il achit, ba chiar am contul suspendat deoarece ma lasat inglodat de datorii. Datoriile ma ajung la peste 5000 de lire. Va multumesc anticipat.