avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate osykuuu

Activitate osykuuu

Buna ziua,

Am o intrebare. In cazul in care am tiparit bonuri fiscale eronate pe o perioada de 5 zile ( in loc de TVA 19%, bonurile au iesit cu TVA 0% ) ce este de facut?

Multumesc.
Buna ziua,

Am fost amendat potrivit art 26 lit A din HCL 243/205, anume:
ART.26. Constituie contravenţii la prezentul regulament următoarele fapte
dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii, să fie considerate
infracţiuni:
a) circulaţia autovehiculelor pe străzile cu interdicţii de circulaţie (acces
interzis, limitare tonaj) fără permis L.T. sau circulaţia pe străzile care nu au fost
înscrise în permisele de liberă trecere şi se sancţionează cu amendă între 1.500 lei –
2.500 lei;

Tind sa mentionez ca am fost cu un prieten rezident acolo, masina stationand pentru maxim 10 minute. In hotarare sunt prezentate urmatoarele articole:

ART.25. Sunt scutiţi de taxe şi pot circula cu L.T.-uri pe număr de
înmatriculare (eliberate gratuit) următoarele categorii de autovehicule:
- autoturismele dotate special, aparţinând handicapaţilor neuromotori;
- autoturimele proprietatea persoanelor fizice riverane, cu domiciliul în zone
cu restricţie de acces, înmatriculate la adresa de domiciliu, cu respectarea Art.5,
pct.”e” din prezentul Regulament

e) dacă este cazul:
1. documente doveditoare privind handicapul neuromotriu (atestate de cel în
drept);
2. documente doveditoare privind domiciliul riveranilor şi posibilitatea de
parcare a autoturismului în incinta domiciliului ( copie după Cartea de
identitate, extras CF , Certificat înmatriculare auto la adresa de domiciliu.) „
3. alte documente în cazuri deosebite care să ateste situaţii, necesităţi, etc. ale
solicitanţilor.
4. copie după Autorizaţia de construire a beneficiarului, dacă este cazul.

In momentul in care am plecat am fost intampinat de politistul local care mi-a luat datele, ulterior incheindu-se procesul verbal in lipsa mea.

Am primit la adresa de domiciliu dupa aproximativ 1 luna si cateva zile un proces verbal de indeplinire a procedurii de comunicare, fiind anexat la respectiva comunicare PV incheiat de agentul local.

Cum as putea sa fac plangere impotriva procesului verbal? Ce argumente sa aduc? Sa atasez copie dupa buletin cat si o declaratie a persoanei rezidente in care sa specifice ca am fost in interesul lui stationat in zona resedintei?

Va multumesc anticipat.
Buna ziua,

Apelez la dumnevoastra, cei cu experienta si cu cunostiintele necesare pentru a ma sfatuii si indrepta in demersurile pe care trebuie sa le fac pentru a fii in conformitate cu legea.

In primul rand, doresc sa mentionez faptul ca in urma licitatiei organizate a unui colegiu, am castigat si in septembrie doresc sa deschid magazin alimentar in incinta acesteia.

Pe scurt doresc sa aflu ce am voie sa vand si ce nu, si totodata de ce autorizatii am nevoie.

Mentionez faptul ca voi face sandwichuri.

Pentru alte detalii de care aveti nevoie va rog sa ma intrebati.

Cod CAEN: 4111.

Va multumesc.
Răspuns la discuția Declaratii ANAF la un SRL-D
Îmi puteți spune ce declarații este nevoie să depun?
Buna ziua,

In luna martie am infiintat un SRL-D, luna in care nu am avut nici un fel de activitate.

Trebuie sa depun vreo declaratie la ANAF?

Am tot cautat ce declaratii trebuie sa depun lunar insa nu am gasit nici o informatie clara.

Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii.

Va multumesc.
Buna ziua,

Astazi am ridicat cele 3 acte de la Registrul Comertului, acte alte societatii infiinte de mine si inca un asoicat(2 asociati, 2 administratori).

Am trimis emailul la oficiu cu privire la imm'uri dupa cate am citit pe internet ca in maxim 30 de zile de la infiintare trebuie sa ma adresez acestui oficiu cu copie dupa buletin, copie dupa certificatul de inmatriculare si un document de notificare tehnoredactat.

Acum trebuie sa ma duc la banca, insa am lasat chitantele in original atasate la dosar.

1) O sa fie o problema cu privire la deschiderea contului bancar daca nu mai am chitantele care fac dovada depunerii capitalului social, insa am celalalte documente emise de banca?

2) Dupa aceste 2 lucruri facute(trimis email la oficiu cu privire la imm'uri si dupa ce deschid contul bancar) unde pot vedea ce obligatii mai am?

3) Am verificat CUI'ul la ANAF si apar ca si neplatatitor de TVA. Asta ce inseamna? Voi ramane neplatitor de TVA sau mi se va modifica statatul?

Va rog sa ma indrumati cu ce anume mai am de facut, de achizitionat.

Cu Stima.
Imi puteti spune va rog ce trebuie sa completez in urmatoarele campuri din actul constitutiv:
• .......................................lei, reprezentând .................... EUR/USD/......, la cursul B.N.R. din data de ,......lei/1 EUR/USD/...., aport în numerar;
• .......................................lei, reprezentând (descriere bun aportat)................................., aport în natură;
Ma puteti indruma va rog asupra codurilor CAEN pentru o astfel de societate.

Mentionez faptul ca pentru moment doar comercializez marfuri alimentare(ambalate), urmand ca in urmatorul an scolar sa le si produc).

Va multumesc.
Buna ziua,

Am deschis acest subiect pentru a va ruga sa ma ajutati cu informatii privind legile la care trebuie sa ma supun privind alimentatia si nu numai.

Doresc sa deschid un spatiu comercial in interiorul unei scoli, licitatie la care am participat si am castigat-o, insa nu am prea multe informatii privind partea legala.

Nu stiu ce coduri CAEN sunt cele mai potrivite pentru o astfel de firma.

Specific faptul ca in momentul de fata doresc sa cumpar de la distribuitori marfa( sandwichuri, patiserii, apa, etc ), iar in viitor doresc sa produc eu sandwischurile.

Ma puteti sfatii cu codurile CAEN si cu ce acte mai am nevoie, cat si ce aprobari?

Multumesc.