Ok legal nu ai voie sa inregistrezi,dar daca eu am fost amenintat de catre seful meu in nenumarate randuri si cand am pututu l-am inregistrat ,este legal???
L-am inregistrat pentru a face dovada ca sunt discriminat si amenintat,intr-un viitor proces este legal si constituie proba in instanta??
luciansimionescu
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Ok legal nu ai voie sa inregistrezi,dar daca eu am fost amenintat de catre seful meu in nenumarate randuri si cand am pututu l-am inregistrat ,este legal???
L-am inregistrat pentru a face dovada ca sunt discriminat si amenintat,intr-un viitor proces este legal si constituie proba in instanta??
la plata indemnizatie de concediu de odihna se iau in considerare media veniturilor pe ultimele 3 luni saumedia salariului de baza ptr ultimele 3 luni.Mentionez ca beneficiez de anumite bonusuri care duc la cresterea veniturilor lunare.
Buna ziua ,
zilele libere lucrate (Sambata si duminica)pot fi considerate ore suplimentare?
Exista obligativitatea de recuperare in natura ?
Daca acestea nu pot fi recuperate,se considera ore suplimentare?
Va rog cadrul legal si modalitatea de calcul,plata, a acestora.
Mentionez ca in luna martie am 14 ore lucrate in zilele de sambata si duminica,iar cei de la HR imi spun ca acestea trebuie recuperate si nu se considera ore suplimentare desi mi-as dorii sa le recuperez,din pct de vedere fizic si tehonlogic nu se poate.
Multumesc anticipat.
Buna ziua,multumesc pentru raspunsuri.
Atunci in situatia in care cate o data se intrunesc conditiile de 3 ore si alte dati nu,se plateste acest spor numai pentru orele care intrunesc conditia celor 3 ore din programul de 8 ore?
Buna ziua,
Conform codului muncii art.125 (2),lit b,daca efectuez munca de noapte dar totalul orelor efectuate de noapte nu intrunesc conditiile art.mai sus mentionat,(30% din timpul lunar de munca),pot beneficia de prefederile art 126 ,lit.b,avand in vedere ca prvederile art.126 lit a,din codul muncii nu se aplica.
Sau cum se efectueaza calculul acestora.
Mentionez ca desi suntem o societate cu peste 21 de angajati nu avem contract colectiv de munca conform codului muncii titlul viii.art 229. pct (2).
In aceasta situatie care este cadrul legal pentru plata orelor de noapte?
Buna ziua,
Sunt interest unde pot gasii(legea,act normativ),care specifica meseriile ce se incadreaza in categoria conditiilor grele de munca.
Multumesc anticipat.