avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate EugenGA

Activitate EugenGA

Sunt angajat la un loc de munca fără contract si trebuie sa primesc prin transfer bancar o suna de bani pentru a merge in India. Daca plec de la actualul loc de munca deoarece nu am contract si păstrez banii pot fi tras la răspundere sau sa înapoiez banii?
Pentru ca nu mi-au făcut contract pana acum poate fi trasa la răspundere? Vreau sa merg la poliție, deoarece conducerea agenției minte angajatorii in legatura cu lucrătorii, timpul in care acesta sosesc, trimit Lucratori Necalificati in locul celor calificati, mint lucrătorii in legatura cu salariile promise de angajator si forțează angajații sa faca la fel.
Sunt angajat fără contract de munca la o agenție de recrutare a personalului strain.
Treaba mea este sa sun angajator si sa ii întreb dacă vor sa angajeze muncitori din afara Europei, sa le trimit contracte sa le semneze si apoi sa trimit aceste contracte la administratorul agenției.
Când m-am angajat au spus ca îmi vor face contract de munca după 3 luni de zile, când vor venii primii muncitori.
Un angajator a fost de acord sa semneze contractul, dar daca muncitorii nu se încadrează in intervalul stabilit in contract, agenția trebuie sa plătească daune in instanța.
Eu am discutat cu superiorii mei si am trimis contractul pentru a fi semnat, după care am trimis contractul la administrator, l-a semnat si el, iar acum aflu ca muncitorii nu vor ajunge, din cauza ca biroul de Imigrări a făcut programare pentru depunerea dosarului abia in Septembrie.
Angajatorul vrea daune in instanța iar superiorii mei mi-au spus sa nu mai răspund la telefon. Ei sunt din India si vorbesc doar in engleza.
Întrebarea mea este următoarea: Pot fi tras la răspundere având in vedere ca nu am semnat nimic ci doar am trimis contractul angajatorului si administratorului? Nici măcar contract de munca nu am deșii tot mi-au promis ca îmi fac după trei luni petrecute la ei.
Poate fi trasa agenția la răspundere pentru paguba produsă angajatorului?
Nici macar contract de munca nu am, inainte de a incepe lucrul a trebuit sa fiu de acord ca voi primii contractul de munca dupa 3 luni de zile sa il semnez si dupa ce trec o perioada de proba.
Nu, este semnat de administratorul companiei care vrea muncitorii si de seful agentiei de recrutare, eu nu am semnat absolut nimic.
Buna ziua,
Lucrez la o agentie de rectrutare a personalului strain, dar nu am semnat inca un contract cu acestia.
Treaba mea este sa trimit contracte potentialilor angajatori care doresc lucratori din tarile astiatice si sa le fac diverse oferte.
Am trimis un contract in care mi s-a spus sa adaug o clauza (daca compania nu aduce lucratorii unui angajator pana in Mai, compania se obliga sa plateasca suma de 500 de euro).
Din cauza biroului de imigrari, acesti lucratori nu vor ajunge decat in septembrie.
Intrebarea mea este urmatoarea: pot fi eu tras la raspundere pentru ceva, daca acel angajator decide sa trimita firma in judecata? Ma poate da si pe mine in judecata?
Daca decid sa intrerup orice forma de comunicare ma poate da angajatorul (agentia de recrutare) in judecata? Sa ceara prejudicii, etc?
Este foarte dubios ce se intampla, sunt angajat doar de 2 luni, dar se pare ca se urmareste doar semnarea contractelor si luarea comisioanelor.
Eu am facut ce mi s-a comunicat de catre superiori, plus ca nu am contract de munca inca semnat.
In acel contract apare si o clauza care suna cam asa, daca ajuta la ceva:
Ambele parti înteleg ca termenul dintre depunerea cererilor pentru permisele de munca si sosirea lucrătorilor in România nu este fix si ar putea fi modificat din cauza influentelor externe. În cazul in care intârzierea este semnificativa, ambele părți sunt de acord că acest lucru nu va afecta cooperarea si nu va duce la anularea oricărei cereri de eliberare pentru permisele de muncă deja depuse. Daca din cauza unei astfel de intarzieri, angajatorul nu mai are locuri vacante pentru angajarea lucratorilorlor angajatorul nu va anula cererile pentru permisele de munca, permitand astfel lucratorilor să intre in tara, iar firma X este in acest caz în întregime responsabilă pentru a gasi o oportunitate de angajare alternativa pentru acestia. Firma X va prezenta în acest caz Angajatorului dovada unei noi oportunități de angajare pentru lucrătorii recrutați inițial pentru Angajator înainte de sosirea lucrătorilor în țară.

Răspuns la discuția Perioada de proba cu preaviz
Am primit-o adeverința in care apare articolul 55, litera B: Contractul individual de munca a încetat in baza prevederilor art. 55 legea 53/2003 din codul muncii modificata si completată.
Răspuns la discuția Perioada de proba cu preaviz

Eu întreb pentru înscrierea la școala de poliție. Se menționează ca nu trebuie sa fi dat afara pe motive disciplinare in ultimii 7 ani. Din cauza asta nu mai pot intra unde doresc?
Nu înțeleg dacă in timpul perioadei de proba stau sau nu in preaviz. In lege scrie ca nu stai in cele 90 de zile in preaviz si poti pleca oricând. In contractul meu de minca pe perioada nedeterminata scrie ca am perioada de proba 90 de zile si ca trebuie sa stau in preaviz 20 de zile in cazul demisiei.
Nu înțeleg de ce trebuie stat in preaviz dacă esti in perioada de proba, se bate cap in cap una cu alta.
Angajatorul îmi spune ca trebuia sa îl anunt dinainte ca plec si sa stau in preaviz. De ce sa stau in preaviz dacă era conștient ca sunt încă in perioada de proba si pot pleca de pe o zi pe alta. Am găsi un articol pe avocat.Ro cum ca angajatorii nu au voie sa impună preaviz in perioada de proba si pot fi sancționați cu amenda.
Angajatorul tot îmi bătea apropoul sa stau in preaviz iar pana la urma mi-a dat sa scriu o cerere de demisie.
Acum vine întrebarea mea, ma poate da afara disciplinar cu litera i? Ma afectează la alt loc de munca? Dacă solicit o adeverința cu vechimea in munca sau un extras din Revisal pentru alt loc de munca apare sancționează aceasta?
Nu înțeleg de ce vroia sa ini impună preaviz dacă știa ca sunt in perioada de proba.
Dacă nu am făcut acea notificate se întâmpla ceva? Am citit ulterior ca trebuie o notificare, nu demisie, dar dacă oricum se stipulează ca nu stai in preaviz, nu înțeleg de ce tot se impune lucrul acesta.
VA ROG SA INI DETALIAȚI, NU ÎMI DAȚI EXTRASE DIN ARTICOLE GREU DE INTERPRETAT.
In perioada de proba stai in preaviz? Am avut perioada de proba si am venit astăzi la serviciu pentru a anunța ca îmi dau demisia. Șeful de acolo tot spunea ca trebuie sa stau in preaviz si când i-am spus ca in perioada de proba nu se sta in preaviz s-a supărat.
Am completat cererea de demisie si m-a pus sa scriu va ave It bara echipament si nu am respectat programul de lucru.
Poate sa îmi desfacă contractul de munca pe motiv indisciplinat? Știu ca in perioada de prova activitatea de munca încetează si gata, fără alte explicații. Exista o excepție cum ca ai sta dau trebuie sa stai in anumite condiții?