avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt angajat fără contract de munca la o agenție de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt angajat fără contract de munca la o agenție de recrutare ...

Sunt angajat fără contract de munca la o agenție de recrutare a personalului strain.
Treaba mea este sa sun angajator si sa ii întreb dacă vor sa angajeze muncitori din afara Europei, sa le trimit contracte sa le semneze si apoi sa trimit aceste contracte la administratorul agenției.
Când m-am angajat au spus ca îmi vor face contract de munca după 3 luni de zile, când vor venii primii muncitori.
Un angajator a fost de acord sa semneze contractul, dar daca muncitorii nu se încadrează in intervalul stabilit in contract, agenția trebuie sa plătească daune in instanța.
Eu am discutat cu superiorii mei si am trimis contractul pentru a fi semnat, după care am trimis contractul la administrator, l-a semnat si el, iar acum aflu ca muncitorii nu vor ajunge, din cauza ca biroul de Imigrări a făcut programare pentru depunerea dosarului abia in Septembrie.
Angajatorul vrea daune in instanța iar superiorii mei mi-au spus sa nu mai răspund la telefon. Ei sunt din India si vorbesc doar in engleza.
Întrebarea mea este următoarea: Pot fi tras la răspundere având in vedere ca nu am semnat nimic ci doar am trimis contractul angajatorului si administratorului? Nici măcar contract de munca nu am deșii tot mi-au promis ca îmi fac după trei luni petrecute la ei.
Poate fi trasa agenția la răspundere pentru paguba produsă angajatorului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:58, 9 Mai 2023
Nu puteti fi tras la răspundere , dar poate fi trasa agenția la răspundere pentru paguba produsă angajatorului.
Pentru ca nu mi-au făcut contract pana acum poate fi trasa la răspundere? Vreau sa merg la poliție, deoarece conducerea agenției minte angajatorii in legatura cu lucrătorii, timpul in care acesta sosesc, trimit Lucratori Necalificati in locul celor calificati, mint lucrătorii in legatura cu salariile promise de angajator si forțează angajații sa faca la fel.
Puteti sesiza ITM-ul pentru neincheierea c.i.m...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, lucrez la o agentie de recrutare a personalului strain, ... EugenGA EugenGA Buna ziua, Lucrez la o agentie de rectrutare a personalului strain, dar nu am semnat inca un contract cu acestia. Treaba mea este sa trimit contracte ... (vezi toată discuția)
In legatura cu incadrarea stimularea incadrarii absolventilor pe posturi vacante annda annda as dori si eu un ajutor. am aflat de curand ca in firma in care lucrez am fost incadrata cu ajutorul unei legii privind stimularea incadrarii in munca a ... (vezi toată discuția)
Firma unde am lucrat imi cere despagubiri de inventar cris2d2 cris2d2 Buna ziua. In data de 20 aprilie 2012 am primit prin posta o notificare din partea unui magazin alimentar unde am lucrat din octombrie 2009 pana in ianuarie ... (vezi toată discuția)