avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Lucrez la o agentie de recrutare a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Lucrez la o agentie de recrutare a personalului strain, ...

Buna ziua,
Lucrez la o agentie de rectrutare a personalului strain, dar nu am semnat inca un contract cu acestia.
Treaba mea este sa trimit contracte potentialilor angajatori care doresc lucratori din tarile astiatice si sa le fac diverse oferte.
Am trimis un contract in care mi s-a spus sa adaug o clauza (daca compania nu aduce lucratorii unui angajator pana in Mai, compania se obliga sa plateasca suma de 500 de euro).
Din cauza biroului de imigrari, acesti lucratori nu vor ajunge decat in septembrie.
Intrebarea mea este urmatoarea: pot fi eu tras la raspundere pentru ceva, daca acel angajator decide sa trimita firma in judecata? Ma poate da si pe mine in judecata?
Daca decid sa intrerup orice forma de comunicare ma poate da angajatorul (agentia de recrutare) in judecata? Sa ceara prejudicii, etc?
Este foarte dubios ce se intampla, sunt angajat doar de 2 luni, dar se pare ca se urmareste doar semnarea contractelor si luarea comisioanelor.
Eu am facut ce mi s-a comunicat de catre superiori, plus ca nu am contract de munca inca semnat.
In acel contract apare si o clauza care suna cam asa, daca ajuta la ceva:
Ambele parti înteleg ca termenul dintre depunerea cererilor pentru permisele de munca si sosirea lucrătorilor in România nu este fix si ar putea fi modificat din cauza influentelor externe. În cazul in care intârzierea este semnificativa, ambele părți sunt de acord că acest lucru nu va afecta cooperarea si nu va duce la anularea oricărei cereri de eliberare pentru permisele de muncă deja depuse. Daca din cauza unei astfel de intarzieri, angajatorul nu mai are locuri vacante pentru angajarea lucratorilorlor angajatorul nu va anula cererile pentru permisele de munca, permitand astfel lucratorilor să intre in tara, iar firma X este in acest caz în întregime responsabilă pentru a gasi o oportunitate de angajare alternativa pentru acestia. Firma X va prezenta în acest caz Angajatorului dovada unei noi oportunități de angajare pentru lucrătorii recrutați inițial pentru Angajator înainte de sosirea lucrătorilor în țară.

Ultima modificare: Joi, 23 Martie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:23, 24 Martie 2023
Contractul respectiv este semnat de dvs?
Nu, este semnat de administratorul companiei care vrea muncitorii si de seful agentiei de recrutare, eu nu am semnat absolut nimic.
Nici macar contract de munca nu am, inainte de a incepe lucrul a trebuit sa fiu de acord ca voi primii contractul de munca dupa 3 luni de zile sa il semnez si dupa ce trec o perioada de proba.
Atunci nu are ce raspundere juridica se poate angaja impotriva dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare prin intermediul agentiei de recrutare AliceS AliceS Buna seara, Care este procedura prin care se angajeaza o persoana prin intermediul unei agentii de recrutare? Ce fel de contracte se incheie intre angajat ... (vezi toată discuția)
Contract mediere firma recrutare connect32 connect32 Buna ziua, Am apelat la o firma de recrutare in vederea gasirii unui job din localitatea din care sunt.In urma discutiei cu firma de recrutare,aceasta a ... (vezi toată discuția)
Sunt angajat fără contract de munca la o agenție de recrutare ... EugenGA EugenGA Sunt angajat fără contract de munca la o agenție de recrutare a personalului strain. Treaba mea este sa sun angajator si sa ii întreb dacă vor sa ... (vezi toată discuția)