avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt angajat la un loc de munca fără contract si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt angajat la un loc de munca fără contract si trebuie sa ...

Sunt angajat la un loc de munca fără contract si trebuie sa primesc prin transfer bancar o suna de bani pentru a merge in India. Daca plec de la actualul loc de munca deoarece nu am contract si păstrez banii pot fi tras la răspundere sau sa înapoiez banii?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 22:26, 16 Iunie 2023
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci , dvs. intrebati daca puteti pagubi pe cel care va trimite banii fara sa trebuiasca sa acoperiti paguba . Adica , sa-l cam furati , nu ? Pai ... nu , nu puteti pastra banii , pentru ca ramane urma in banca ( cine a trimis suma si cine a incasat-o ) .Nu puteti pretinde ca vi se cuvin - pentru ca nici nu e asa - si , de vreme ce nu vi se cuvin , trebuiesc restituiti . Platitorul lor nu trebuie decat sa va deschida proces - daca refuzati sa dati banii inapoi - , sa spuna ( de pilda ) ca i-a virat din eroare - si atat .
Ultima modificare: Marți, 13 Iunie 2023
CHKa, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur ca vi se poate solicita restituirea banilor inapoi.
Ultima modificare: Marți, 13 Iunie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceaasta va deveni o postare antologică: pe scurt, întrebați dacă puteți fura fără a fi pedepsit. Da, puteți, cu condiția să nu fiți prins. Iar angajatorul dvs., care evident fraudează fiscul, sigur mai încalcă și alte legi, cum ar fi principiul de drept conform căruia nimenea nu poate să-și facă singur dreptate. Adică, ați înțeles, vă poate vizita cineva cu lanț gros de aur, tatuaje pe tot corpul, care să "recupereze" paguba, cu "proceduri" specifice.

EugenGA a scris:

Sunt angajat la un loc de munca fără contract si trebuie sa primesc prin transfer bancar o suna de bani pentru a merge in India. Daca plec de la actualul loc de munca deoarece nu am contract si păstrez banii pot fi tras la răspundere sau sa înapoiez banii?

Daca se virează o suma de bani, trebuie indicat și ptr ce. S-a mai întâmplat să nu fie indicat, dar astea sunt tranzacții suspecte. Pe de altă parte daca nu sunteți angajat nu poate sa vireze de la firma că și salariu, doar ca sponsorizare, de ex. Daca vrea sa va ajute că să puteți pleca în tara in care doriți are și alte variante la dispoziție..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. locuiesc într-un apartament care este al unei rude ... Irinamun Irinamun Buna seara. Locuiesc într-un apartament care este al unei rude și din anumite motive sa strâns o suma de 10600lei la întreținere și mi sa comunicat de ... (vezi toată discuția)
Lnselaciune la casa de amanet anonim85 anonim85 Buna ziua! Lucrez la o casa de amanet si am probleme cu un client care a adus un lant, doar pe deasupra aur iar in interior cu pilitura. Contractul e facut ... (vezi toată discuția)
Salutare! Înainte sa ma despart de soția mea am cumpărat niște ... User02 User02 Salutare! Înainte sa ma despart de soția mea am cumpărat niște bijuterii și le am plătit cu cardul. Aceasta și-a însușit aceste bijuterii fără voia ... (vezi toată discuția)