Salutare!
Înainte sa ma despart de soția mea am cumpărat niște bijuterii și le am plătit cu cardul. Aceasta și-a însușit aceste bijuterii fără voia mea. I-am cerut sa mi le înapoieze în nenumărate rânduri dar nu a vrut. După divorț s-a stabilit pensia alimentara pentru copiii pe care-i avem împreună. Am decis după 3 ani să-i opresc o parte din pensia alimentara ca și contravaloare a bijuteriilor luate. Poate fi considerata valoarea bijuteriilor, pensie alimentara plătită în avans? Mulțumesc!
Soluția aleasa de dvs este din pacate eronata,nelegala și imorala.Mai mult decât atât va poate formula plângere penala pt abandon de familie și va poate executa silit pentru pensia neachitate.Nu are nici o legătură problema dvs cu tăierea /compensarea pensiei de întreținere datorate.Pt recuperarea sumelor respective trebuia sa apelați la un av acum trecând 3 ani e tardiv..
gi-jane2
Moderator 7din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
Proasta decizie. Nu are legatura pensia cu bijuteriile.
Dvs ati cumparat bijuteriile pt dvs sau pt ea?
Puteti sa le includeți la partaj. Bunurile sunt comune daca banii au fost comuni. Înțeleg ca ati platit cu cardul, dar contează banii daca erau comuni sau proprii.
În ce priveste pensia, va poate executa silit sau face plangere penala pt abandon.
Pensia alimentara a fost stabilita la 700 RON. Eu am majorat aceasta pensie trimestrial cum scrie în lege. Cea obținută prin decizia judecătoriei a rămas de 700. Banii cu care am luat bijuteriile proveneau din al 13 - lea salariu al meu. Am dovada extrasul de cont. Momentan ma gândesc sa-i opresc diferența pana la valoarea de 700 RON pana când se îndeplinește suma din extrasul de cont, ramânand ca ea sa primească cei 700 lunar stabiliti prin lege. Bijuteriile le-am luat pentru o terta persoana. Banii erau proprii. Mulțumesc!
Dacă plătiți strict cât este stabilit conform hotărârii judecătorești șau conform acordului notarial atunci este o alta discuție și nu o sa întâmpinați probleme..
Divort, partaj
Memeu86
Buna seara! As dori sa ma ajutati cu un raspuns, va rog. Am doi copii, 9 si resp 16 ani si m-ar interesa dc partajul se face intre soti s-au se includ si ... (vezi toată discuția)
Divort
DanielaSaigiu
Buna ziua,sunt casatorita de 4 ani si am o fetita de 1 an si 2 luni... intrebarea mea este,in caz de divort,fata ramane cu mine,sau mi-o poate lua tatal ei? ... (vezi toată discuția)
Partaj
cristinani
Am hotarat impreuna cu sotul meu sa divortam. Pentru partaj, toate bunurile comune se impart la jumatate? Sau parintele care va creste copilul are dreptul la ... (vezi toată discuția)