avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Salutare! Înainte sa ma despart de soția mea am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Salutare! Înainte sa ma despart de soția mea am cumpărat niște ...

Salutare!
Înainte sa ma despart de soția mea am cumpărat niște bijuterii și le am plătit cu cardul. Aceasta și-a însușit aceste bijuterii fără voia mea. I-am cerut sa mi le înapoieze în nenumărate rânduri dar nu a vrut. După divorț s-a stabilit pensia alimentara pentru copiii pe care-i avem împreună. Am decis după 3 ani să-i opresc o parte din pensia alimentara ca și contravaloare a bijuteriilor luate. Poate fi considerata valoarea bijuteriilor, pensie alimentara plătită în avans? Mulțumesc!
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hai, lăsați-o. 700 de lei nici nu sunt așa mare lucru la câte nevoi materiale, dar și afective are un copil, nu zic de mai mulți. Și o spun în calitate de tată.

Și însăși pretenția legată de bijuterii mă îndoiesc că ar cam fi admisă de instanță. Probabil tocmai din acest motiv domnul nici nu a apelat la această cale, ci s-a apucat să-și facă "dreptate" singur. Senzația mea citind cum a cerut bijuteriile înapoi și fosta soție l-a refuzat este că a cerut întoarcerea cadourilor, ceea ce este în esență o mocârțănie, ca să le recicleze fie prin valorificare pe piață, fie prin recadorisirea lor spre cine îi încălzește la acest moment domnului așternutul.

victoria teo a scris:

Cred ca acuzatiile la adresa domnului sunt nemeritate; dumnealui plateste din proprie initiativa mai mult decat cei 700 de lei cat este obligat legal si se gandeste sa plateasca DOAR cei 700 pana isi recupereaza contravaloarea bijuteriilor sau a cotei parti care ii revine din aceasta valoare. Nu cred ca poate avea vreo problema. M-ar interesa care lege il obliga sa majoreze pensia datorata, pentru ca spune "Eu am majorat aceasta pensie trimestrial cum scrie în lege".

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Senzația mea citind cum a cerut bijuteriile înapoi și fosta soție l-a refuzat este că a cerut întoarcerea cadourilor (...) ca să le recicleze fie prin valorificare pe piață, fie prin recadorisirea lor

Nu am idee cât contează, însă pentru clarificare: bijuteriile nu fuseseră cumpărate pentru fosta soție... Pare că v-a scăpat acest mesaj:

User02 a scris:

Bijuteriile le-am luat pentru o terta persoana.
Ultima modificare: Luni, 8 Ianuarie 2024
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adică soția a găsit bijuteriile luate pentru amantă și vi le-a confiscat așa cum dumneavoastră vă pedepsiți acum copiii pentru ce a făcut ea? Puteați să-i faceți plângere pentru furt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj Memeu86 Memeu86 Buna seara! As dori sa ma ajutati cu un raspuns, va rog. Am doi copii, 9 si resp 16 ani si m-ar interesa dc partajul se face intre soti s-au se includ si ... (vezi toată discuția)
Divort DanielaSaigiu DanielaSaigiu Buna ziua,sunt casatorita de 4 ani si am o fetita de 1 an si 2 luni... intrebarea mea este,in caz de divort,fata ramane cu mine,sau mi-o poate lua tatal ei? ... (vezi toată discuția)
Partaj cristinani cristinani Am hotarat impreuna cu sotul meu sa divortam. Pentru partaj, toate bunurile comune se impart la jumatate? Sau parintele care va creste copilul are dreptul la ... (vezi toată discuția)