avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Salutare! Înainte sa ma despart de soția mea am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Salutare! Înainte sa ma despart de soția mea am cumpărat niște ...

Salutare!
Înainte sa ma despart de soția mea am cumpărat niște bijuterii și le am plătit cu cardul. Aceasta și-a însușit aceste bijuterii fără voia mea. I-am cerut sa mi le înapoieze în nenumărate rânduri dar nu a vrut. După divorț s-a stabilit pensia alimentara pentru copiii pe care-i avem împreună. Am decis după 3 ani să-i opresc o parte din pensia alimentara ca și contravaloare a bijuteriilor luate. Poate fi considerata valoarea bijuteriilor, pensie alimentara plătită în avans? Mulțumesc!
Noi am făcut partajul în ceea ce privește locuința dar nu și a bunurilor și l-am făcut la notariat de comun acord. Se mai poate face ceva? Se mai poate deschide un partaj al bunurilor sau mai exista și o alta metoda de a recupera contravaloarea bunurilor?
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2024
User02, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă ați declarat ca nu mai aveti bunuri de împărțit și nici pretentii unul de la celalalt, ramaneti asa. Vedeti ce scrie in actele semnate.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-aș atrage totuși atenția că creditorii pensiei de întreținere sunt copiii, nu fosta soție. Ea încasează doar în calitate de reprezentant al lor și părinte la care e stabilit domiciliul lor. Când copiii vor fi majori și vor fi aflat că v-ați satisfăcut pe seama contribuției la creșterea și educația lor dorința de a recupera valoarea unor bijuterii pe care, foarte probabil, de fapt i le făcuserăți cadou fostei soții (iar cadourile nu se cer înapoi sau mai bine zis domnii adevărați nu fac asta), atunci s-ar putea să v-o servească înapoi, într-un fel sau altul. Majoritatea ajungem la bătrânețe să cam depindem de copiii noștri...
Ultima modificare: Luni, 8 Ianuarie 2024
Alexandru Surcel, Avocat
Pensia de alimentare aparține copilului, nu soției. Ea nu poate fi afectată în niciun fel; instanța poate dispune modificarea ei, în anumite condiții, dar nimenea nu poate dispune diminuarea unei pensii alimentare aflată în plată pentru acoperirea unor datorii, nici măcar în favoarea unei entități de stat.
Comportamentul dvs. nu este cu nimic mai bun decât cel a "recuperatorului" cu tatuaje, lanț gros de aur, etc. Ba este chiar mai condamnabil, fiind vorba de copilul dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca acuzatiile la adresa domnului sunt nemeritate; dumnealui plateste din proprie initiativa mai mult decat cei 700 de lei cat este obligat legal si se gandeste sa plateasca DOAR cei 700 pana isi recupereaza contravaloarea bijuteriilor sau a cotei parti care ii revine din aceasta valoare. Nu cred ca poate avea vreo problema. M-ar interesa care lege il obliga sa majoreze pensia datorata, pentru ca spune "Eu am majorat aceasta pensie trimestrial cum scrie în lege".

Alte discuții în legătură

Divort, partaj Memeu86 Memeu86 Buna seara! As dori sa ma ajutati cu un raspuns, va rog. Am doi copii, 9 si resp 16 ani si m-ar interesa dc partajul se face intre soti s-au se includ si ... (vezi toată discuția)
Divort DanielaSaigiu DanielaSaigiu Buna ziua,sunt casatorita de 4 ani si am o fetita de 1 an si 2 luni... intrebarea mea este,in caz de divort,fata ramane cu mine,sau mi-o poate lua tatal ei? ... (vezi toată discuția)
Partaj cristinani cristinani Am hotarat impreuna cu sotul meu sa divortam. Pentru partaj, toate bunurile comune se impart la jumatate? Sau parintele care va creste copilul are dreptul la ... (vezi toată discuția)