avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Activitate Alex.Bot

Activitate Alex.Bot

Multumesc pentru raspuns. Deci necomunicare deciziei de suspendare, nu este ilegala, si nici nu poate atrage niciun fel de sanctiuni din partea autoritatilor (de ex. ITM)?
Buna ziua!
Suspendarea C.I.M., unilateral de catre angajator, se poate efectua fara informarea in scris, sau prin posta, si luarea la cunostinta de aceasta, de catre angajat? Daca da, suspendarea, fara a respecta aceste conditii, se loveste de nulitate absoluta? Va multumesc!
Deci, ca sa inteleg sigur, angajatul nu poate suspenda CIM-ul, daca face plangere pneala impotriva angajatului, de acord?
Buna ziua. Conform Codului muncii, art. 52, lit. b, Contractul de munca, poate fi suspendat din initiativa angajatorului, daca acesta a facut plangere plangere penala, impotriva angajatului. M-am documentat putin, si teza 1 (ce care se refera la plangerea penala), art 52, lit. b, a fost declarata neconstitutionala de catre Curtea Cosntitutional (decizia CCR nr. 279/2015). Aceasta decizie de neconstitutionalitate, isi mai are efectul in prezent, si anume angajatoru nu poate suspenda contractul de munca, atunci cand depune plangere penala impotriva angajatului? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Titlu proprietate, succesiune
Certificatul de mostenitor se obtine doar prin succesiune, din cate stiu eu. Succesiunea dupa bunicul meu nu s a facut...
Cei de la primarie mi-au spus sa contactez o firma de cadastru, sa fac masuratorile in teren si pe baza masuratorilor ei elibereaza titlu de propriertate pe numele bunicului meu.
Intrebarea mea este: Se poate elibera titlu de proprietate pe numele unei persoane decedate?
Bunicul meu a detinut (a decedat dupa legea 18/91) 2 hectare de teren agricol, suprafata care se regaseste in Registrul Agricol de dinainte de 89, si in Tabelul Nominal cu membrii cooperatori care au adus pamant in CAP... (Anexa 1). Pe acesta suprafata nu exista titlul de proprietate (se pare ca nu a facut cerere in acest sens).
Cum se poate elibera Titlul de proprietate, avand in vedere cele enuntate mai sus?

Povestea este in felul urmator:
Bunicul meu, decedat, a detinut 2 hectare de teren (impartite in mai multe parcele), dintre care au fost vanduti 7 ari, intravilani, si inca 34 de ari, teren agricol.
- Toata suprafata este trecuta in Registrul Agricol, si in Fondul Funciar (conform legii 18/1991), pe numele bunicului meu
- nu exista titlu de proprietate, cel putin asa mi au spus reprezentantii autoritatii locale din comuna respectiva
- Ca singuri mostenitori sunt, tatal meu si sora tatalui meu (bunica mea a murit inainte de revoultie, adica inainte ca terenul sa fie trecut fondul funciar). Tatal meu a decedat, mostenitor din partea lui raman eu cu mama mea. Matusa mea (sora tatalui meu) nu are copii.
- Nu s-a facut nici o succesiune, nici duapa tatal meu, nici dupa bunicul meu.
Avand in vedere toate aceste date, vreau sa va intreb urmatoarele:
1. Se poate obtine titlu de proprietate, teren agricol, pe numele bunicului mu, chiar daca e decedat? Daca da, in ce consta etapele obtinerii titlului (masuratori cadastrale etc.)
2. Care sunt etapele succesiunii, pentru ca eu sa devin proprietarul terenului (mentionez ca toti mostenitorii sunt de acord sa-mi cedeze partile lor)?
3. Care sunt etapele intabularii suprafetelor, dupa obtinerea succesiunii si titlului de proprietate?

Va multumesc!