avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Activitate Dede123

Activitate Dede123

Da, la fata locului. Deci doar cu ajutorul unui avocat se poate? Amenda este de 202 lei la jumatate (termenul de 15 zile), banuiesc ca cu un avocat ajung la un tarif mai mare si nu stiu cat sens mai are.
Multumesc

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Trebuie intocmita contestatia, nu o faceti la judecatorie. Vorbiti cu un avocat sa va invete ce sa scrieti si ce sa depuneti sau chiar sa o intocmeasca el. Verificati si alte aspecte de fapt, de cand e ruta ocolitoare etc., sa puteti crea o imagine de ansamblu in instanta.
Nu stiu unde ati primit amenda, la fata locului?

Buna ziua, am urmatoarea speta:
Am primit o amenda de la politia locala cum ca as fi intrat pe o strada cu acces interzis cu exceptia riveranilor intre orele 22-06 (era 23), dar nu am vazut niciun semn in acea zona pentru asta. Am semnat PV, dar ulterior m-am intors pe strada si nu exista semn pt asa ceva, am facut poze.
Pt cine e din Bucuresti, este vb de intrare din Calea Grivitei, pe Strada Carpati si strada Mircesti, care culmea este si ruta ocolitoare pt lucrarile de pe Calea Grivitei.
Un lucru de mentionat este ca pe PV nu am nume al agentului, ci doar semnatura.
Vreau sa contest amenda, iar intrebarile mele sunt:
- cum pot dovedi ca nu exista asa semn pe strada cu pricina? Nu am contestat pana acum si nu stiu cum se face acel dosar, sau ce contine etc pt judecatorie (daca imi poate explica asta cineva ar fi super)
- daca nu exista nume al agentului, este din start amenda nula?
- imi trebuie avocat sau doar ma duc la Judecatorie si rezolv acolo?
- este vreo pb ca am semnat Pv-ul?

Multumesc!
Ei nu mi-au furnizat nicio data personala, nume, cnp, data nastere sau nr de telef a pers care are creditul, nici in email nu este nicio data personala, nici macar o adresare cu un nume.. Este trimis catre adresa mea de email si cam atat… destul de vag
(Adresele de email de care care primesc nu sunt fake, am verificat pe site-urile lor)
Buna ziua,
De ceva timp tot primesc mailuri de la Horacredit sa confirm contul sau ca nu e confirmat contul, am mai primit si cum ca s-a platit rata, dar EU NU AM credite la ei. I-am tot contactat si la telefon si prin mail sa le explic acest lucru si sa le spun sa schimbe adresa de email din sistem cu cea a clientului corect, dar fara niciun rezultat pana acum.
Dar acum am primit mail de la o societate de avocati specializati pe recuperare creante probabil, ca sa platesc ratele cat mai repede. Le-am dat si lor mail ca nu eu sunt clientul si ca au adresa de email gresita si sa rezolve; dar aceste mailuri incep sa devina f agasante, chiar daca nu sunt pentru mine.
Cum pot rezolva, ANPC-ul e de ajutor in acest caz sau ce solutii sunt?

Eu m-am speriat initial si am cautat pe biroul de credite daca nu cumva a deschis cineva ceva cu datele mele, dar nu e nimic in plus fata de ceea ce am eu.

Multumesc!
Urmeaza sa imi expire cartea de identitate in aprox o luna jumate. Eu in 4 zile urmeaza sa plec din tara, in UK, dar nu o sa ma intorc prea curand.
Ma poate ajuta cineva cu informatii despre pasii pe care trebuie sa ii parcurg pentru a imi face cererea de schimbare a buletinului la ambasada si cat dureaza aprox? (Am auzit doar ca trebuie sa fac o procura pe numele unei pers care se va duce in locul meu in tara sa-l faca, dar nu stiu daca dupa cerere trebuie sa trimit CI ul in tara ca sa il aiba in original sau cum se procedeaza de fapt). Orice informatie m-ar ajuta foarte mult, detaliat daca se poate. Si daca stie cineva daca ma va incurca o perioada lipsa ci-ului, de ex la angajare etc. Am pasaport.
Multumesc!
Răspuns la discuția Contract de munca
La 3 luni de la angajare a avut loc cursul. Aici e cam tot ce se mentioneaza in actul aditional:
"sa lucreze in companie timp de minim 2 ani(in cazul contr pe perioada nedet) sau pana la expirarea perioadei pt care a fost incheiat sau prelungit contr(in cazul contr pe perioada determinata); in cazul in care la incetarea contr pe perioada determinata, partile decid incheierea unui nou contr de munca, pe perioada determinata sau nedet, obligatia asumata de salariat subzista o perioada de max 2 ani de la data incheierii actului aditional"
Si apoi: "sa restituie proportional cu timpul ramas nelucrat cheltuielile pt curs daca supa absolvire nu respecta obligatia prevazuta mai sus".
Dar cat?
Scrie mai jos in actul aditional "sa restituie proportional cu timpul ramas nelucrat chelt pentru curs prevazute mai sus" . Deci 1500..ar fi ok asa. Cineva imi spunea ca s ar calcula pt ce a mai ramas din 2 ani, dar cum eu am pe determinat pe 8 luni, 1500 am calculat si eu, ca asta se intelege, dar nu eram sigura. Multumesc!
Buna ziua! Lucrez la o companie unde am facut un curs de perfectionare in valoare de 3000 de lei. Contractul meu este pe 8 luni(pe determinat) iar in actul aditional pe care l am semnat sunt stipulate urmatoarele: "sa lucreze in companie timp de minim 2 ani(in cazul contr pe perioada nedet) sau pana la expirarea perioadei pt care a fost incheiat sau prelungit contr(in cazul contr pe perioada determinata). Intrebarea este, eu daca plec dupa 4 luni de zile, ce suma am de platit? Multumesc!