avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna ziua! Lucrez la o companie unde am facut un curs de perfectionare in valoare de 3000 de lei. Contractul meu este pe 8 luni(pe determinat) iar in actul aditional pe care l am semnat sunt stipulate urmatoarele: "sa lucreze in companie timp de minim 2 ani(in cazul contr pe perioada nedet) sau pana la expirarea perioadei pt care a fost incheiat sau prelungit contr(in cazul contr pe perioada determinata). Intrebarea este, eu daca plec dupa 4 luni de zile, ce suma am de platit? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 28 Martie 2017
Daca durata contractului este de 8 luni, datorati 1500 lei. Valoarea sumei datorate este proportionala cu durata de contract neefectuata. Aceasta in mod teoretic. Cunosc cazuri in care salariatii scolarizati de firma au achitat integral valoarea cursului, indiferent de data cand au plecat din firma, dar si cazuri, mai fericite, cand nu au mai achitat nimic.
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2017
LIVIU NISTEA, utilizator
Scrie mai jos in actul aditional "sa restituie proportional cu timpul ramas nelucrat chelt pentru curs prevazute mai sus" . Deci 1500..ar fi ok asa. Cineva imi spunea ca s ar calcula pt ce a mai ramas din 2 ani, dar cum eu am pe determinat pe 8 luni, 1500 am calculat si eu, ca asta se intelege, dar nu eram sigura. Multumesc!
Nu are cum sa fie 1500 lei. Ati calculat gresit.
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dar cat?
Cand ati efectuat acel curs ?

Prevederea legata de plata este putin "in ceata", intrucat nu reglementeaza exact data de la care isi produce efecte.

Pentru a plati suma calculata de dvs 1500 lei, in opinia mea, ar trebui ca, cursul sa fie facut inca de la inceperea activitatii.

Alte discuții în legătură

Restituirea cheltuielilor de formare profesionala Irina Nicoleta Barbu Irina Nicoleta Barbu Buna ziua ! Sunt angajata de 6 luni la o societate si am contract pe perioada determinata de 8 luni . Acum o luna am fost la cursuri de formare profesionala ... (vezi toată discuția)
Act aditional afina afina Buna seara!Am semnat contract de munca pe perioada determinata, ulterior am urmat niste cursuri suportate de firma pt care a trebuit sa semnez un act aditional ... (vezi toată discuția)
Plata training Iulia1314 Iulia1314 Buna seara, Anul aceasta m-am angajat pe perioada verii la o anumita firma din Bucuresti. In contractul de munca se mentioneaza faptul ca daca nu stau 2 ... (vezi toată discuția)