avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna ziua! Lucrez la o companie unde am facut un curs de perfectionare in valoare de 3000 de lei. Contractul meu este pe 8 luni(pe determinat) iar in actul aditional pe care l am semnat sunt stipulate urmatoarele: "sa lucreze in companie timp de minim 2 ani(in cazul contr pe perioada nedet) sau pana la expirarea perioadei pt care a fost incheiat sau prelungit contr(in cazul contr pe perioada determinata). Intrebarea este, eu daca plec dupa 4 luni de zile, ce suma am de platit? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 28 Martie 2017
La 3 luni de la angajare a avut loc cursul. Aici e cam tot ce se mentioneaza in actul aditional:
"sa lucreze in companie timp de minim 2 ani(in cazul contr pe perioada nedet) sau pana la expirarea perioadei pt care a fost incheiat sau prelungit contr(in cazul contr pe perioada determinata); in cazul in care la incetarea contr pe perioada determinata, partile decid incheierea unui nou contr de munca, pe perioada determinata sau nedet, obligatia asumata de salariat subzista o perioada de max 2 ani de la data incheierii actului aditional"
Si apoi: "sa restituie proportional cu timpul ramas nelucrat cheltuielile pt curs daca supa absolvire nu respecta obligatia prevazuta mai sus".
Daca la 3 luni l-ati facut cursul, ar mai ramane 5 luni (600 lei/luna).

Daca plecati dupa 4 luni , cred ca suma datorata este de 2400 lei.

Totul depinde de interpretarea clauzei inserate de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea cheltuielilor de formare profesionala Irina Nicoleta Barbu Irina Nicoleta Barbu Buna ziua ! Sunt angajata de 6 luni la o societate si am contract pe perioada determinata de 8 luni . Acum o luna am fost la cursuri de formare profesionala ... (vezi toată discuția)
Act aditional afina afina Buna seara!Am semnat contract de munca pe perioada determinata, ulterior am urmat niste cursuri suportate de firma pt care a trebuit sa semnez un act aditional ... (vezi toată discuția)
Plata training Iulia1314 Iulia1314 Buna seara, Anul aceasta m-am angajat pe perioada verii la o anumita firma din Bucuresti. In contractul de munca se mentioneaza faptul ca daca nu stau 2 ... (vezi toată discuția)