Mircea SCALAT a scris:
Incorect! Fiecare apartament are un T de distribuire! Aşa că se poate debranşa! Însă rămâne chestiunea juridică a ACCESULUI ÎN LOCUINŢĂ!
Revin.
Trebuie asigurata instalatia si orice incapere unde pot exista scapari accidentale de gaze(asa zice ordinul si ntpe 2019), daca pe la acel T, exista scapari de gaze? Inteleg, il debransezi etc, insa asta nu inseamna ca nu pot exista accidente.
Ca nu au existat de cand a fost facuta instalatia e partea a -2-a.
La fel cum si verificarile si reviziile la asociatiile de proprietari de fiecare data au fost facute dupa ureche, ca a fost gasit x acasa, ca n-a fost, ca au bagat proba de presiune , insa pe x daca nu l-am gasit acasa, nu aveam cum sa dau proba admisa, caci daca iti bag 1 bar pe instalatie fara sa inchid robinetii de pe instalatie, vai de aragaze/plite etc.
Totul e discutabil si cu mare bataie de cap la instalatiile de gaze vechi, ce trec dintr-un apartament in altul.
PS: obligativitatea kit-ului de detectie este din 2008, fie ca va place sau nu, tot din 2008 exista o prevedere cum ca, daca grosimea geamului depaseste x mm este obligatorie montarea kit-ului de detectie. De asemenea, fiecare apartament unde exista aparat consumator de gaze cu flacara deschisa trebuie sa aiba priza de aer si grila de ventilatie... Nu are rost sa o lungim, daca o iei asa, in multe blocuri ar trebui sistata furnizarea gazelor.