avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Activitate olteandenisa

Activitate olteandenisa

Dacă X a cumpărat o mașină din Germania adusă pe platformă in Romania si a vândut o la Y fără contract de vânzare cumpărare, cum poate Y să o transcrie in România? Lui Y i a înmânat doar actele masinii adică talonul.
Care este termenul de prescriere a posibilelor conflicte de interese a aleșilor locali și a funcționarilor publici prevăzute de Legea nr.161 din 2003 și OUG nr.57/2019 ?
Mulțumesc frumos!
Aș dori să mi spuneți dacă un nepot de frate gr.III a cărui tată este decedat în anul 2000 are vocație succesorală după unchi decedat în 2016 care nu a avut copii și nici nu a fost căsătorit , nu are nici părinți în viață (aceștia au decedat în 2012 ) , decât o soră în viață .
Vă mulțumesc,
Mulțumesc
Dacă un angajat la o instituție publică are contractul de muncă suspendat din motive personale cf.art.54 din C.M. , se poate angaja pe o perioadă de 2 luni la o firmă privată ? Cum se operează în Revisal?
Vă mulțumesc
Multumesc frumos.Să înteleg că este suficient dacă ai 33 ani cotizați + 2 ani ca perioadă necontributivă și ar fi exact 35 ani cum este prevăzut în lege ca stagiu complet de cotizare ; sau pentru stagiu de cotizare se i a în calcul doar cei 33 de ani ?
As dori să mi comunicați dacă perioada pentru creșterea copilului cuprinsă între 08.04.2003 -08.04.2005 este considerată stagiu de cotizare recunoscut de casa pensii , la depunerea dosarului de pensionare , deci dacă este asimilată contributivitate sau doar vechime la pensie. Din cuprinsul art.49 din Legea nr. 263/2010 nu imi dau seama .Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc,
M ar interesa dacă sunt obligată să solicit autorizație de la primarie pentru a izola parțial în exterior apartamentul ; care este procedura mai exact.Va multumesc.