avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate Elena Micu

Activitate Elena Micu

Multumesc frumos,stiu textul de lege,dar ma intereseaza exact daca poate cumula pensia cu salariul pt ca parerile sunt multe si fiecare interpreteaza cum intelege plus ca i se spune ca i se vacanteaza postul si trebuie sa dea concurs...!?
O femeie,functinar public vrea sa depuna dosarul de pensionare si doreste sa i se prelungeasca raportul de serviciu inca 3 ani pana la implinirea varstei de 65 de ani,daca face asta poate cumula pensia cu salariul?Practic daca raportul de serviciu inceteaza la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare asta nu inseamna ca pt continuare activitatii trebuie sa participe si sa fie admisa la concursul organizat pentru postul devenit vacant???!V a rog mult un raspuns pentru ca nu stiu ce sa o sfatuiesc sa faca....
Multumesc,asa este cel mai bine pentru a beneficia de somaj.Daca puteti va rog sa imi spuneti si parerea dvs despre data de incetare a suspendarii se face la 1 an si 11 luni sau 2 ani...??
Nu pentru ca situatia este mai complicata de atat,la momentul intrarii asistentului personal in CCC, a fost angajata alta persoana pentru ingrijirea persoanei cu handicap...si cealalta a ramas in suspendare pt CCC...asa au gandit atunci ...si eu ascum nu stiu ce procedura sa urmez pt ca intre timp am aflat ca se doreste intrarea in somaj....
Speta(institutie publica),asistent personal al persoanei cu handicap,este in concediu crestere copil si are contractul suspendat pana pe 20.07.2020(pe 20.07.2020 copilul implineste 2 ani).Acum problema este ca nu stiu cand sa incetez suspendarea deoarece am inteles ca obligatoriu trebuie sa ia si tatal 1 luna ccc.Cu persoana in cauza nu reusim sa luam legatura,!!!!!!!!!Alta probleme este ca practic postul nu mai exista pentru ca persoana asistata intre timp a decedat.practic am nevoie de ajutor la procedura in sine cand incetez suspendarea,cum si cu ce articol incetez contractul in revisal,mai ales ca foarte posibil sa vrea somaj dupa...?!Multumesc mult de ajutor!!!!!!!!
Răspuns la discuția CONTRACT DETERMINAT
Multumesc,prelungirea o raportez azi 01.04 sau maine 02.04?
Am un contract pe perioada determinata pana la 03.04.2020-asistent personal al persoanei cu handicap,acum cf decret 195/2020,art.39,se prelungeste pana la incetarea starii de urgenta ,acum eu nu stiu cat sa il prelungesc in revisal,pt ca ma indoiesc ca nu se prelungeste starea de urgenta si in baza caror documente prelungesc:aditional la contract,dispozitie de primar??!! Multumesc.
Răspuns la discuția INCETARE CIM CONTRACTUALREVISAL
Nu s-a depus cerere,practic trece pe alta functie...si eu sincer ma gandeam ca pe 65 cu 1-codul muncii,pt ca postul s-a desfiintat in organigrama si s-a infiintat alt post pe functie publica
Buna ziua,am nevoie de o parere...am un contract individual de munca pe contractual care inceteaza si incepand cu 01.03.2020,trece pe raport de serviciu-functie publica.Acum intrebarea este cu ce articol incetez cim-ul in revisal si cu ce data?Va multumesc,anticipat!
Răspuns la discuția CONTRACT DETERMINAT
Buna ziua...,revenind la discutie ,nu as putea sa fac prelungirea cim azi in revisal cu data de incepere 30 ,tinand cont ca actualul cim are determinat pana la 30.01.2020,si sa scriu la exceptii data sfarsit art.83,lit h-codul muncii(cim pe determinat ,in alte cazuri prevazute expres de legi speciale,adica Legea 448/2006)???Si atunci fac aditional la contract de prelungire a perioadei determinata pana in aprilie 2023????Desi am facut o simulare in revisal si cand bag exceptii data sfarsit imi sterge data de sfarsit a cim(03.04.2023)...nu stiu ce sa mai zic....