avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Activitate cojodao

Activitate cojodao

Ce se întâmplă dacă unul dintre proprietari face cheltuieli de întreținere? Trebuie să ceară acordul prealabil al celorlalte părți sau efectueaza lucrări (de reparații, curățenie) și apoi se îndreaptă împotriva celorlalți pentru recuperarea cheltuielilor?
Bună ziua. Suntem 3 coproprietari la un imobil, iesirea din indiviziune nefiind încă făcută din cauza opoziției unuia dintre coproprietari (care deține 25%).
Având în vedere că imobilul este nelocuit de mulți ani și neîngrijit, Poliția Locală ne-a somat (după ce în prealabil ne-a si amendat) să curățăm curtea imobilului, în caz contrar urmând să tripleze valoarea impozitului.
Eu (care dețin 50%) si un alt coproprietar suntem de acord cu plata pentru curățenie.
Întrebarea este, pentru cel care nu plătește, este nevoie de vreo formalitate legală (de a fi citat, somat, notificat) cu privire la faptul că urmează a se face curățenie sau pot lua și singur această măsură și apoi să solicit plata conform procentelor deținute?
Cu mulțumiri,
Răspuns la discuția Retragere plângere furt politie
nu exista nicio consecință cât timp nu ați acuzat o persoană anume de respectivul furt. Pentru a vă retrage plângerea trebuie să vă adresați Secției de Poliție la care a fost depusă
Discuție reabilitare
Potrivit legislatiei române, reabilitarea în cazul unei amenzi penale intervine în termen de 3 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.
Ce se întâmplă dacă un cetățean român a fost condamnat în străinătate la pedeapsa amenzii penale iar în țara în care a fost condamnat reabilitarea intervine în termen de 2 ani? Ținând cont de faptul că în certificatul de cazier judiciar se înscriu și hotărârile de condamnare pronunțate în străinătate, pentru ce perioadă va figura ca fiind cunoscută cu antecedente penale în România persoana condamnată? În această situație se aplică principiul legii penale mai favorabile?