avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate AncaMoldoveanu88

Activitate AncaMoldoveanu88

Discuție Partaj
Buna ziua.
Sunt casatorita de 8 ani de zile cu un barbat iar inainte sa ne casatorim am trait in concubinaj 4 ani.
Vrem sa divortam
Intrebarea mea este: care sunt drepturile mele dupa divort? Se poate face partaj?
Tin sa mentionez ca in acesti 12 ani de zile am locuit in casa pe care a construit-o el de dinainte sa ne cunoastem
As avea si eu dreptul la casa dupa divort? Am contribuit de-a lungul celor 12 ani cu bunuri etc
Va multumesc
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Multumesc pentru raspuns dar inca nu m-am lamurit. Am avut somaj din Irlanda transferat in Romania ..se ia in calcul perioada asta sau nu ?
Buna ziua. Am si eu o intrebare scurta daca se poate sa primesc un raspuns ...la cele 12 luni pentru acordarea indemnizatiei se iau in calcul si lunile in care o persoana s-a aflat in evidenta agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca in vederea acordarii indemnizatiei de somaj ? Tin sa mentionez ca eu m-am aflat in evidenta agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca pe teritoriul Romaniei 3 luni deoarece am avut somajul transferat din Irlanda . Deci ...se iau in calcul si aceste 3 luni cu toate ca am avut somajul platit din irlanda ?
Multumesc anticipat
Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o privinta. Se da urmatoarea situatie: am depus dosarul pentru indemnizatie crestere copil, am 8 luni lucrate in Irlanda, 3 in Romania. In afara de asta am beneficiat de somaj din irlanda 3 luni de zile, somaj ce l-am avut exportat in Romania timp in care am fost in evidenta agentiei judetene pt ocuparea fortelor de munca. In legislatie se precizeaza ca se ia in calcul si perioada in care o persoana s-a aflat in evidenta agentiilor judetene pt cautarea unui loc de munca, in vederea acordarii indemnizatiei de somaj.
Tin sa mai mentionez faptul ca dupa cele 8 luni lucrate in irlanda , am intrat in somaj si am cerut sa imi fie exportat ( transferat ) in Romania cu conditia sa ma prezint la AJOFM pt cautarea unui loc de munca , altfel, in cazul in care nu ma prezentam si nu mergeam lunar sa semnez carnetul de somaj nu aveam sa mai primesc somajul .
Deci, intrebarea este : se ia in considerare si perioada in care am beneficiat de somaj din irlanda?
Va multumesc anticipat
Buna ziua. Am si eu o intrebare. La calculul indemnizatiei stiu ca se iau in calcul veniturile realizate in strainatate ( irlanda ) cu conditia ca ultimul venit sa fie in Romania. Somajul , tot din strainatate se ia si el in calcul? Multumesc
Răspuns la discuția Formulare europene
Ma scuzati, institutia competenta nu e in stare am vrut sa zic
Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Sunt insarcinata cu primul copil iar in luna iulie 2017 urmeaza sa nasc. Stiu ca pentru a beneficia de indemnizatie crestere copil trebuie sa am 12 luni lucrate in ultimii doi ani anteriori nasterii copilului ceea ce in cazul meu va insemna ca din iulie 2015 - iulie 2017 sa totalizez cele 12 luni lucrate. Problema este ca din august 2015 pana in mai 2016 am lucrat in Irlanda apoi am beneficiat de somaj 3 luni de zile tot de la ei. Iar in prezent lucrez in Romania.
Am fost la Agentia judeteana de pensii si inspectie sociala unde mi s-a spus ca in cazul in care nu am contractul de munca din irlanda sa pot dovedi perioadele in care am lucrat, trebuie sa trimita ei un formular numit E405 in Irlanda prin care sa solicite aceste informatii.
Formularul a fost trimis conform spuselor lor acum o luna de zile. Eu am sunat in Irlanda la departamentul la care ei " au trimis" si mi s-a spus ca nu au primit niciun formular si oricum ei nu se ocupa cu eliberarea informatiilor de genul acesta intrucat departamentul lor se ocupa cu alocatiile pentru copii si nicidecum de formulare europene.
Acest lucru ma duce la concluzia ca cei din Romania nu au trimis formularul unde trebuia sau nu l-au trimis deloc...pentru ca am tot sunat pe la toate departamentele si niciun semn de acest formular.
Am revenit la Agentia pt pensii si ins sociala si le-am spus acest lucru si singurul lucru pe care l-am rezolvat a fost ca femeia care se ocupa cu aceste formulare europene sa se rasteasca la mine....si sa imi spuna " dar tu in cine ai incredere, in mine sau in cei din irlanda?"
Acum, ce pot face in cazul acesta? Cum pot obtine eu aceste informatii din tara respectiva daca institutia competenta din romania care se ocupa cu asa ceva nu sunt in stare?