avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua. Am si eu o intrebare scurta daca se poate sa primesc un raspuns ...la cele 12 luni pentru acordarea indemnizatiei se iau in calcul si lunile in care o persoana s-a aflat in evidenta agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca in vederea acordarii indemnizatiei de somaj ? Tin sa mentionez ca eu m-am aflat in evidenta agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca pe teritoriul Romaniei 3 luni deoarece am avut somajul transferat din Irlanda . Deci ...se iau in calcul si aceste 3 luni cu toate ca am avut somajul platit din irlanda ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:30, 24 Ianuarie 2018
OUG 111/2010
art.2
....
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral și din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situații:
a) au beneficiat de indemnizație de șomaj, stabilită conform legii, sau au realizat perioade de stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, în condițiile prevăzute de actele normative cu caracter special care reglementează concedierile colective;

b) s-au aflat în evidența agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă, respectiv a municipiului București, în vederea acordării indemnizației de șomaj;
.....
Multumesc pentru raspuns dar inca nu m-am lamurit. Am avut somaj din Irlanda transferat in Romania ..se ia in calcul perioada asta sau nu ?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai bine intrebati la AJPIS/ANPIS daca acea perioada se ia sau nu in considerare.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil AncaMoldoveanu88 AncaMoldoveanu88 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o privinta. Se da urmatoarea situatie: am depus dosarul pentru indemnizatie crestere copil, am 8 luni lucrate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua AlinaNT AlinaNT Bună ziua, Sunt însărcinată în luna a 7-a cu gemeni! Am lucrat până în 01.09.2019 după care din motive medicale ( miocardită și tahicardie) nu ... (vezi toată discuția)
Obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului mona78_bz mona78_bz Buna seara! Pana in luna decembrie 2010 (inclusiv) , am beneficiat de somaj . Din ianuarie 2011 si pana in prezent am fost in evidentele agentiei judetene ... (vezi toată discuția)