avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate cristianghe

Activitate cristianghe

Bună ziua
Băiatul meu locuiește acum în apartamentul unei prietene plecata în străinătate pe o perioadă mai mare. Nu dorește prietena lui sa îi plătească chirie pentru ședere. Trebuie să aibă obligatoriu contract de închiriere?. Mulțumesc pentru răspuns!
Bună ziua,
Am fost dat în judecată pentru un bilet la ordin de garanție, dar la rubrica avalizat nu este scrisul meu nici semnatura mea. Acum am poprire pe contul personal. Pot da în judecată această hotărâre. Mulțumesc!
Bună ziua,
Firma care acum este în insolvență, la care sunt administrator, a fost dată în judecată în 2021 pentru două bilete la ordin avalizate. Acum am poprire pe contul personal. Atunci am avut alte probleme și nu am dat importanta. La rubrica " avalizat" nu am scris eu și nici nu am semnat, este alt scris și o semnatura care seamănă cu a mea. Dacă biletele nu erau avalizate nu se putea pune poprire pe contul meu comform legii. Pot să dau în judecată acea hotărâre pe motiv că nu am semnat eu la rubrica " avalizat ". Mulțumesc!
Da, mulțumesc frumos, sănătate!

gi-jane2 a scris:

nu va putea fi obligat sa plateasca. Fiul poate refuza mostenirea sau daca chiar nu are ce mosteni, poate sa nu faca nimic ca datoriile se platesc pana la limita valorii bunurilor mostenite, ori ziceti ca nu are ce mosteni

Bună ziua, vă rog să mă lamuriti: fiul nu are ce moșteni de la părinți ( nu este moștenitor), după încetarea din viață a părinților poate fi obligat legal să plătească datoriile neachitate în total ale părinților. Mulțumesc!
Mulțumesc!

ynocentta a scris:

Conform disp L nr 196/2018 administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita d ecompetenta executionala
Aveti dreptul legal sa sesizati oficial presedintele de asociatie
Conform disp in vigoare se introduc in evidenta de calcul cote lunare de intretinere persoanele care locuiesc provizoriu,minimum 15 zile/luna sau definitiv in imobilul de locuit in comun

Mulțumesc frumos!

latka a scris:

Prima dată puteți reclama administratorul, care doar un angajat, președintelui de asociație. Dacă nu se rezolva, eventual pe amândoi la primărie, conform art. 102 alin 1 litera e din legea 196 din 2018, pentru depășirea atribuțiunilor.

Bună ziua, unde pot reclama administratorul de bloc deoarece eu locuiesc singur iar administratorul m-a pus 2 pers la întreținere cu de la el putere. Sustine ca la mine vin musafiri si pentru acest fapt trebuie să plătesc pentru 2 persoane. Mulțumesc!
Mulțumesc!

ynocentta a scris:

Executorul judectaoresc pentru recuperare debit are competenta sa dispuna restrictii pe orice bun prin care poate fi executat debitorul

Bună ziua.
Executorul judecătoresc poate pune poprire si pe economiile de la casa de ajutor reciproc a pensionarilor, inclusiv pe ajutorul de înmormântare?. Mulțumesc!