doua surori, succesiune facuta, una dintre ele vrea sa vanda proprietatea, cealalta nu...daca se apeleaza la tribunal, se poate ajunge la vanzarea proprietatii in mod obligatoriu chiar daca una dintre surori nu vrea sa vanda? Ce este de facut daca se ajunge la tribunal?
Problema sta in felul urmator: Timisoara,zona intens circulata, magazin cu loc de parcare prevazut, insa de cate ori vine masina pentru aprovizionare, sunt parcate alte masini care restrictioneaza accesul la magazin; masina care vine cu marfa neputand sa opreasca in mijlocul drumului, nici macar undeva in apropiere. Aceste fiind spuse, rog respectuos sa ma indrumati , unde sa merg sa obtin o autorizatie prin care sa pot monta o placuta, un semn, un indicator ..prin care sa pot sa dispun de acest loc de parcare in fata magazinului. Mentionez ca am fost la Primarie, de acolo m-au trimis la ADP, unde "si-au scarpinat ceafa "indelung, dupa care mi-au spus ca nu au idee ce trebuie sa fac, si oricum autorizatiile sunt foarte scumpe si-o sa-mi treaca cheful...
Daca ma poate ajuta cineva...astept cu nerabdare sugestiile dumneavoastra
sincer, m-as bucura sa poata veni cineva sa vada ce se intampla in aceasta asociatie...Presedintele e plecat de un an, administratorul se ocupa strict de incasarile utilitatilor...intre timp, ne cade acoperisul in cap, am avut inundatii in bloc...cred ca la un moment dat o sa ne mutam de-acolo ca si sobolanii...fugim!
Unic mostenitor.Tatal a murit in urma cu 20 de ani. Mama se imbolnaveste(un diabet cu complicatii renale si cardiace), refuza ajutorul pe care fiul il poate oferi, si anume sa se mute in casa lui, spunand ca vrea sa moara in casa ei. La scurt timp, fiul este instiintat ca mama s-a dat in grija unei vecine contra a 1/2 din casa in care locuia. Fiul a fost de acord luand in considerare faptul ca e mai bine pentru ea sa mai fie cineva acolo in casa, decat sa stea singura. Ce s-a intamplat, ce nu s-a intamplat, la scurt timp, fiul avea sa afle ca mama lui a facut un contract prin care se dadea in intretinere urmand sa lase casa in schimb. Fiul stiind ca asa ceva este imposibil fara sa fie si el de fata la semnarea unui astfel de contract, nu si-a facut griji. Dupa nici o luna de zile de la aceasta discutie, avea sa afle ca mama lui a murit in urma unui stop cardiac. Socul cel mai mare a fost dupa inmormantarea mamei, cand i s-a interzis categoric sa mai intre in curtea casei(in conditiile in care stia ca 1/2 din proprietate ii apartine). Tot atunci avea sa afle ca nici pamantul ce-l detinea in vecinatatea satului nu-i mai apartine... intrebare: poate sa atace in instanta acel contract de vanzare-cumparare pe care vecina lui l-a incheiat cu defuncta? Ce sanse ar mai avea de castig, avand in vedere ca a trecut aproape 1 an de la decesul mamei?
Deci, avem presedinte, un cenzor si administratorul... de membrii comitetului,ce sa va zic?sunt 2 (ambii la peste 75 de ani, practic sunt doar cu numele) ...Acum ca presedintele nostru e plecat din tara, cenzorul ocupa toate functiile posibile, practic "painea si cutitul " sunt la el in mana...administratorul are o imputernicire sa depuna banii in banca,si atat! Cenzorul are imputernicire sa scoata banii din banca,si totodata sa se ocupe de acte. Daca am rugat administratorul sa ne aduca un extras de cont, raspunsul dansului a fost mereu, ca el nu are acces la extras, doar cenzorul. Daca am apelat la cenzor, raspunsul dansului a fost, citez "maine ma duc la banca si scot un extras". Dar din pacate, acel maine nu a mai venit!...asa ca nu stie nimeni ce se intampla, mai avem sau nu bani acolo, drept pentru care cei din bloc au inceput sa refuze sa mai plateasca fondul de reparatii. Nici asta nu e o solutie...blocul are nevoie de bani, v-am spus ca acoperisul sta sa cada. Nu e normal ce se intampla! Eu, cel putin, nu am mai auzit pe nimeni sa se loveasca de astfel de probleme, unde mai punem si faptul ca suntem "o mana" de oameni! Repet, fiind oameni in varsta nu sunt compatibili cu functia de presedinte(nici presedintele nu e la prima tinerete!) Speram sa gasesc un sfat...daca dizolvam asociatia si ne gospodarim cum o faceam inainte, cand eram constituiti in asociatie de locatari, fara statut juridic, ce dezavantaje avem? Alta solutie nu vad...nu putem astepta sa moara dintre batranii nostrii ca sa vina altii mai tineri..pana atunci ne prabusim cu totul!
In speta este vorba despre un imobil cu 12 apartamente, in care majoritatea proprietarilor au varsta senectutii si peste. Actualul presedinte ocupa functia de 6 ani cu o intrerupere de un an , fiindca nu am fost multumiti si am ales pe altcineva in locul lui. Timp de un an, asociatia a fost data in judecata, au fost o serie de reclamatii incepand cu primaria si terminand cu ANAF-ul, toate din partea fostului presedinte...asa deci, cel pe care l-am ales , nu a reusit sa faca nimic pentru bloc, a trebuit sa se prezinte in instanta si la tot felul de anchete, care nu au facut altceva decat sa consume timpul si energia omului, care intr-un an s-a declarat satul si a renuntat la functie. Neavand pe cine sa punem presedinte si fiindca niciunul dintre noi nu a vrut sa dizolve asociatia, ne-am zis sa-i mai acordam o sansa "fostului"...nu s-a facut nimic pentru bloc, acoperisul sta sa cada, nu stim niciunul dintre noi cati bani avem in contul de reparatii, avem promisiuni incepand cu.."maine" care nu mai vine fiindca mereu este "azi"!(daca intelegeti ce vreau sa spun). In luna august 2017, l-am vazut ultima oara pe d-nul presedinte, nimeni nestiind nimic de el...mai rau a fost ca nici administratorul nu stia nimic, daca am intrebat de contul bancar, nu a stiut nimeni daca si cat mai avem in cont, mereu existand scuza ca nu au acces la cont...Saptamana trecuta a aparut presedintele nostru care a facut o sedinta- fulger prin care ne-a anuntat ca el pleaca din nou, si sfatul lui ar fi sa-l lasam presedinte in continuare chiar daca nu va fi fizic in tara pe timp nelimitat...toate astea ca sa nu dizolvam asociatia...evident nimeni nu e de acord, si in unanimitate se doreste dizolvarea asociatiei. Eu, doresc sa stiu , in conditiile in care nu are cine sa ocupe aceasta functie, actualul presedinte pleaca din tara, deci chiar daca scriptic ramane in functie, e ca si cum nu e...ce se intampla daca dizolvam asociatia de proprietari? se poate infiinta o asociatie de locatari (preupunem...) sa fie fara statut juridic?...