avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Activitate grecuraluca

Activitate grecuraluca

Am inceput constructie casa fara autorizatie...politia comunitara m-a amendat si trebuia sa intru in legalitate pana la sf anului 2011. In baza cererii depuse in octombrie 2011...mi-a iesit autorizatie de constructie in data de 9.03.2012. La inceputul anului politia locala m-a dat in judecata pt demolare deoarece n-am intrat in termenul stabilit in legalitate.... pe data de 31.05.2012 am avut infatisare la tribunal cu politia locala sector 5 si
le-a fost respinsa cererea pentru demolare ...akm am primit citatie ..fac recurs ...tinand cont ca am depus si la ei toate actele ca sunt intrata in legalitate ..mai pot pati ceva ? multumesc
in baza cererii depuse in octombrie ...mi-a iesit autorizatie de constructie in data de 9.03.2012..pe data de 31.05.2012 am avut infatisare la tribunal cu politia locala sector 5 si
le-a fost respinsa cererea pentru demolare ...akm am primit citatie ..fac recurs ...tinand cont ca am depus si la ei toate actele ca sunt intrata in legalitate ..mai pot pati ceva ? multuemsc
Răspuns la discuția garda financiara/constructie casa
multumesc frumos pentru raspuns
Buna ziua!
MI-a spus cineva ca garda financiara poate veni in control la o perosana fizica care isi construieste un imobil...este adevarat?
multumesc frumos
multumesc frumos pentru raspuns ........decizia a venit de abia acum in februarie , iar legat de salariu -a avut cu mult peste salariu mediu pe economie-a lucrat in sistemul energetic din 1971 pana in 1996 si apoi a avut functie de conducere in domeniu privat cu mult peste medie-de aici provine nelamurirea mea cu privire la modalitatea de calcul...ma gandeam ca a fost calculat la pensie anticipata doar venitul pe ultimul an ( el fiind in somaj si intrand imediat la pensie dupa terminareasomajului)..multumesc inca o data
tatal meu este nascaut la data de 25.08.1951, anul trecut in septembrie 2011 si-a depus dosarul pentru pensionare anticipata, dupa ce a stat in somaj , mentionez ca la locurile de munca a avut salariul mare .Ultimul salariu pe cartea de munca inainte de a intra in somaj a fost de 2.500 ron . In urma deciziei de pensionare a fost penalizat cu 45 % , punctul de pensie fiind stabilit la 1.45, iar stabilita la valoarea de 578 ron. De ce asa putin, dupa mai bine de 37 ani de munca , cu salariu mare ..aveti idee cam care va fi pensia dupa implinirea varstei de 65 ani? se poate cere o recalculare?
Multumesc
multumesc frumos...in data de 17.02.2012..am primit citatie pentru procesul cu politia locala care va avea termen 31.05.2012...la acea data voi fi si in posesia autorizatiei....se poate anula procesul? m-am gandit si la varianta consultarii unui avocat...
As dori sa imi oferiti raspunsuri cu privire la urmatoarea problema: anul trecut (2011) in ianuarie am depus actele pentru obtinerea cetificatului de urbanism pentru constructia unei case P+1E, de abia in luna aprilie a iesit certificatul de urbanism. Deoarece arhitectul a zis ca ne putem apuca de constructie si fara acte si deoarece eram un pic constransi de faptul ca nu aveam unde sta -ne-am apucatd e constructia casei- avand proiect +memoriu de rezistenta. Deorece avizele solicitate in memoriu nu se obtin intr-un termen atat de scurt , am fost " sfatuiti" sa mergem sa ne reclamam la po disciplina in constructii a sectorului de care apartinem. A venit cineva si ne-a dat amenda -la inceputul lunii septembrie 2011-avand termen ca pana la data de 10.12.2011 sa intram in legalitate -adica sa obtinem autorizatia de constructie. La data de 04.10.2011 am depus dosarul pentru autorizatia de constructie, dar pentru ca lucrurile merg cum merg nici pana la aceasta data nu a fost eliberata. Ieri, 17.02.2012 am primit citatie de la tribunal, prin care politia locala- disciplina in constructie- imi solicita demolarea constructiei ,deoarece nu am respectata termenul sa intru in legalitate...ce pot face? MI se poate demola casa, desi eu am depus actele pentru autorizatie din octombrie?
va rog frumos sa-mi spuneti care este calea legala de ieisre din aceasta situatie : bunicul meu in 1948 a cumparat impreuna cu un prieten 140 mp in bucuresti, pe care i-au impartit in mod egal , dar fara un act. ( chiar daca la administratia financiara fiecare platea impozit pentru partea lui . Ulterior bunica mea a cumparat un alt teren,care a fost comasat cu jumatatea bunicului . celalalat proprietar al terenului a decedat , mostenitorii facand succesiunea pe terenul detinut de el , iar apoi au vandut . bunica acum vrea sa-mi vanda terenul si ma aflu in imposibilitatea de a nu putea face actele , deoarece noi proprietari, care au cumparat cealalta jumatate detinuta de proprietarul celalalt , nu vor sa recunoasca ca terenul este in indiviziune ( chiar daca le-am aratat actele) si nu vor sa mearga la notar pentru iesire din indiviziune. multumesc