avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Daca au fost depuse actele pentru autorizatia de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Daca au fost depuse actele pentru autorizatia de constructie casa mai poate fi demolata?

As dori sa imi oferiti raspunsuri cu privire la urmatoarea problema: anul trecut (2011) in ianuarie am depus actele pentru obtinerea cetificatului de urbanism pentru constructia unei case P+1E, de abia in luna aprilie a iesit certificatul de urbanism. Deoarece arhitectul a zis ca ne putem apuca de constructie si fara acte si deoarece eram un pic constransi de faptul ca nu aveam unde sta -ne-am apucatd e constructia casei- avand proiect +memoriu de rezistenta. Deorece avizele solicitate in memoriu nu se obtin intr-un termen atat de scurt , am fost " sfatuiti" sa mergem sa ne reclamam la po disciplina in constructii a sectorului de care apartinem. A venit cineva si ne-a dat amenda -la inceputul lunii septembrie 2011-avand termen ca pana la data de 10.12.2011 sa intram in legalitate -adica sa obtinem autorizatia de constructie. La data de 04.10.2011 am depus dosarul pentru autorizatia de constructie, dar pentru ca lucrurile merg cum merg nici pana la aceasta data nu a fost eliberata. Ieri, 17.02.2012 am primit citatie de la tribunal, prin care politia locala- disciplina in constructie- imi solicita demolarea constructiei ,deoarece nu am respectata termenul sa intru in legalitate...ce pot face? MI se poate demola casa, desi eu am depus actele pentru autorizatie din octombrie?
Cel mai recent răspuns: grecuraluca , utilizator 13:08, 26 Septembrie 2012
Mergeti prima data la registratura judecatoriei de unde ati primit citatia si cereti sa studiati dosarul cu numarul care figureaza in citatie. .E bine sa va consultati cu un avocat si sa vedeti impreuna ce contine,urmand ca apoi sa stabiliti cum procedati.Se pare ca deja ati pierdut termenul de pe 17 februarie,lucru care nu trebuia sa se intample daca vreti sa rezolvati aceasta problema.Succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2012
irina_stirbu2000, utilizator
multumesc frumos...in data de 17.02.2012..am primit citatie pentru procesul cu politia locala care va avea termen 31.05.2012...la acea data voi fi si in posesia autorizatiei....se poate anula procesul? m-am gandit si la varianta consultarii unui avocat...
in baza cererii depuse in octombrie ...mi-a iesit autorizatie de constructie in data de 9.03.2012..pe data de 31.05.2012 am avut infatisare la tribunal cu politia locala sector 5 si
le-a fost respinsa cererea pentru demolare ...akm am primit citatie ..fac recurs ...tinand cont ca am depus si la ei toate actele ca sunt intrata in legalitate ..mai pot pati ceva ? multuemsc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs pentru demolare casa sector 5 grecuraluca grecuraluca Am inceput constructie casa fara autorizatie...politia comunitara m-a amendat si trebuia sa intru in legalitate pana la sf anului 2011. In baza cererii depuse ... (vezi toată discuția)
Punere in legalitate constructie fara autorizatie - chemare in instanta obligatie de a face andreea2006ex andreea2006ex Buna seara. Va atrag atentia cu o problema aparent fara rezolvare . Am construit o extindere in anul 2011 fara autorizatie de construire strict din motive ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de demolare - acte necesare                   georgiana neagu georgiana neagu Sunt proprietara unui imobil constructie 1908,aflat intr-un stadiu avansat de degradare.as dori sa stiu care sunt actele necesare pt obtinerea autorizatiei de ... (vezi toată discuția)