avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate Didi_mi

Activitate Didi_mi

Buna ziua. Am revenit din concediul de crestere a copilului la 1.06.2024. Imi puteti spune care este numarul de zile de concediu de odihna la care am dreptul pentru 2024? Am dreptul la nr intreg de zile de CO pt 2024 sau este direct proportional cu nr de zile lucrate in 2024?
Multumesc
Buna ziua. Am si eu 3 intrebari. Urmeaza sa incep munca din 1.05.2024, dupa ce am fost in concediul de crestere a copilului din iulie 2022.
1. Am 14 zile de concediu de odihna din 2022, neefectuate. Din cate am citit este dreptul meu sa le iau anul acesta, nu?

2. Zilele de concediu de odihna din anul 2023, timp in care am fost in CCC, se raporteaza si ele , adica am dreptul si la acestea anul acesta?

3. Zilele de concediu de odihna din 2024, pot sa le iau oricand sau trebuie sa muncesc o perioada si sa le iau ulterior?

Va multumesc
Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva cu o adresa actuala a celor de la SC Orizont SA? Am nevoie de o adeverinta de la ei ca apartamentul a fost achitat integral, pentru o succesiune. Mentionez ca la adresa din Berzei 32 nu este nimeni, iar numele de telefon de pe net sunt toate incorecte. Multumesc frumos.
Buna-ziua,

Am infiintat anul trecut o asociatie non-guvernamentala si detin functia de presedinte. In anul acesta au aparut diferite schimbari si doresc sa ma retrag din asociatie sau cel putin din functia de presedinte, pentru a nu avea intreaga responsabilitate pe spatele meu.
As avea 2 posibilitati, dar nu stiu care este forma legala cea mai usor aplicabila:
1. Sa ma retrag de tot din asociatie, fara a mai avea nicio functie (cu toate ca sunt unul din membrii fondatori)
2. Sa fac schimb de functie cu unul dintre ceilalti membrii fondatori (eu sa devin secretar, iar secretarul sa devina presedinte)

Si as dori sa stiu si care sunt pasii pentru cele de mai sus.

Multumesc frumos pentru ajutor