Imi expira permisul de conducere si desi m-am programat online cu 1 luna inainte de expirarea acestuia, prima data libera distanta a fost la 2 luni distanta de ziua in care efectuat programarea (deci 1 luna dupa expirare). Mi se pare un termen exagerat de mare si nu pot sa accept asa ceva. Am nevoie de permisul de conducere. DRPCIV din localitatea mea lucreaza acum doar pe baza de programari online, insa eficienta acestora lasa de dorit. Prin aceeasi situatie am trecut si cu inmatricularea vehicului cand m-am programat tot la 2 luni distanta.
Va rog sa-mi spuneti daca pot sa solicit preschimbarea permisului de conducere in alta localitate decat cea de domiciliu. Unde gasesc informatia si in legislatie?
Detin un autovehicul dauna totala pe care doresc sa il dau catre o firma de dezmembrari. Acum, intrucat in anul 2014 am platit timbrul de mediu doresc sa recuperez suma platita.
1. Va rog sa-mi spuneti in prima faza cum se poate face aceasta radiere a autovehiculului si in baza caror documente (e suficient C-V?) si ce documente ar trebuie sa dau firmei de dezmembrari (CIV, talon etc.?)
2. Dupa ce fac vanzarea, in baza caror documente pot face radierea din circulatie?
3. OUG 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, art. 7, inteleg ca se poate restitui timbrul de mediu pentru autovehiculele scoase din parcul auto national. In conditiile in care aceasta taxa a fost scoasa, se mai poate resitui? Sau s-a abrogat acest OUG si implicit articolul nu mai e valabil?
Daca totusi se poate, la alin. 3 e specificat ca e necesar documentul care atesta ca solicitantul a fost ultimul proprietar al autovehiculului scos din parcul auto national -> care ar fi acesta? C-V -ul?
Ma aflu in urmatoarea situatie pentru care as dori un sfat. Am facut un antecontract de vanzare-cumparare, am platit avand in vederea achizitiei unui apartament insa nu pot obtine aprobarea juridica a bancii pana cand nu se va radia sulta pe care o are de platit vanzatorul, sarcina fiind inscrisa in CF. Vanzatorul mi-a spus ca nu ar trebuie sa fie probleme intrucat pana la semnarea contractului de vanzare-cumparare ar trebui sa faca aceasta radiere.
Situatia este in felul urmator. Vanzatorul a obtinut imobilul in instanta in urma unui proces de partaj, insa in urma partajarii a ramas cu aceasta sulta de plata, doar ca acelasi lucru s-a intamplat si cu celalalta parte, numai ca sulta celui care a pierdut imobilul este mai mare decat cea a vanzatorului. In acest caz, am inteles ca intervine compensarea sultelor care se faca prin executor judecatoresc. Vanzatorul a spus ca deja a initiat demersurile in acest sens si ca nu ar trebui sa mai dureze mai mult de cateva zile pana se va face si radierea din Cartea Funciara.
Rog sa-mi comunicati care este procedura prin care se face aceasta compensare a sultelor si cat ar dura. E necesar si acordul celeilalte parti?