avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate Arisandy

Activitate Arisandy

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E o formulare anapoda, iar răspunsul face subiectul unui abuz.

luxi a scris:

Ce înseamnă în termeni juridici exprimarea "angajatorul nu este ținut să justifice refuzul de a acorda salariatului o perioada neîntreruptă de concediu de minim 10 zile"



Între timp a apărut și legea care prevede plafonarea dobânzilor pentru creditele acordate de către instituțiile financiare non-bancare .
Aveți noutăți?
Logica lor oricum e interpretabilă ( acordă sporuri pe unele secții doar la medici, nu și la asistenți, motiv pentru care există nenumărate procese în instanță ), dar întrebarea mea era alta.

Cornel Vasile a scris:

Logica lor se bazeaza pe aspectul ca daca nu prestati activitatea nu primiti salariul .. din ce inteleg, dvs ati vrea sa primiti acea indemnizatie si pentru timpul nelucrat ..

Conform O.G. 42/2023, medicii și asistenții medicali au primit un bonus lunar. Unele instituții au interpretat altfel această ordonanță, plătind acest bonus în funcție de timpul lucrat.
Aș dori să știu care e temeiul legal pentru care au recurs la acest fapt.
Atașez mai jos alineatul respectiv.
Articolul 3^1(1) Incepand cu luna august 2023, personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar salarizat potrivit prezentei anexe beneficiaza de o singura indemnizatie lunara stabilita in cuantum brut dupa cum urmeaza: (...)
f) 500 de lei pentru tehnicienii de radiologie si imagistica licentiati, asistentii medicali de laborator clinic licentiati, asistentii medicali licentiati in balneofiziokinetoterapie si recuperare, asistentii medicali dentari licentiati, asistentii medicali de profilaxie dentara licentiati, asistentii medicali licentiati in nutritie si dietetica, asistentii medicali, moase, surori medicale, indiferent de nivelul studiilor, precum si cei asimilati acestora;
Sunt mai bine de 10 ani de când ne confruntăm cu aceeași problemă. Nu s-au găsit soluții...
Ba chiar ăsta a fost motivul. Copilul a fost mințit și manipulat de către tată dar asta e altă poveste.
Și bineînțeles că am job!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu Cred ca acesta a fost motivul pt care s a stabilit domiciliul la tata ,mai degrabă alte motive.Angajati va dacă nu aveti loc de munca,inchiriati o garsoniera si solicitați în instanța stabilirea domiciliului la dvs făcând dovada celor povestite..

O executare silită reluată după 5 ani

Cornel Vasile a scris:

Poprirea pe cont de ce o aveți făcută?

Bună ziua ! Nici eu nu am pregătirea necesară pentru a fi gestionar, și totuși sunt! Ca asistentă medicală, mi se reține lunar un procent din salariu drept garanție.
Am vrut să renunț la gestiune și mi s-a răspuns că nu se poate, întrucât colega mea nu dorește acest lucru iar medicul nu poate prelua o gestiune. Ce e de făcut?
În altă ordine de idei, dacă scap de această gestiune, având poprire pe cont, mai pot recupera banii pe garanție?
Mulțumesc
Nu, nu mi-am putut permite decât o garsoniera mica.

gi-jane2 a scris:

si acuma ati avea unde sa il luati ?
Puteti face plangere la dgaspc .

În urma divorțului, s-a stabilit domiciliul minorului la tată, mama neavând alt domiciliu. După ce mama s-a mutat, copilul (14 ani) a început sa fie constant neglijat de către tată, acesta lipsind mult de acasă, câteodată și zile întregi. În acest context, copilul rămas singur nu se mai ocupă de școală, a devenit indiferent, oricât l-ar ajuta mama sa care nu mai poate fi fizic lângă el pentru a-l supraveghea.
Un sfat vă rog!