Bună ziua! Prietenul meu are un copil minor rezultat în urma unei relații de concubinaj. Fosta concubina a plecat cu copilul acum 2 ani din locuință, mutându-se la părinții ei iar acum. Menționez ca tatăl copilului s-a interesat de el și a plătit lunar o suma de bani deși ei nu au mers niciodată în instanta și nu are impusa o plata și nici un program de vizitare. De câteva luni el nu a mai putut face acea plata și tot de atunci ea ii refuza dreptul la vizita. Ce trebuie sa facă în aceasta situație tatăl copilului ca să îl poată lua sau vedea?
Ar fi preferat sa lucreze în continuare aici, urmând sa iasă în octombrie anul viitor. Ce voia sa știe de fapt, dacă este vreo lege care sa ii interzică angajatorului concedierea.
Ma interesa foarte tare sa știu, pt ca am o mătușa care ar ieși la pensie anul viitor în cadrul CFR. Problema e ca se va dispune concedierea ei și a altor angajați cu ordonanță (din ce știu, cei concediați primesc o suma de bani). Acum, dacă pe ea o concediază, nu va mai putea ieși la pensie anul viitor. Menționez ca în nu este la limita de vârstă, având grupa 1 în cadrul companiei. Nu se poate face nimic?
Și în acest caz...cum se procedează? Ce se va întâmpla cu contractele angajaților? Menționez ca soțul este instalator, din cauza situației create de epidemia din tara șeful lui nu mai are lucrări, respectiv nu mai are profit și nici bani suficienți pt salariați. Ce se va întâmpla? Îl poate concedia? Va mulțumesc!
Bună seara! Angajatorul soțului vrea sa își trimită angajații în concediu fără plata, susținând ca nu le poate da șomaj tehnic. Legal, în condițiile date de corona virus, poate sa facă acest lucru? Sau este obligat sa le acorde șomajul tehnic? Va mulțumesc!
Și dacă efectuează aceasta modificare mai am vreo șansă să beneficiez de acel stimulent, ținând cont de faptul ca acesta este deja sistat? Va mulțumesc
Sa înțeleg ca au dreptate? Dar ziua următoare semnării noului contract era sâmbăta. Legal după semnare activitatea începe în următoarea zi lucrătoare, în cazul meu luni.