Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Scriu urmatoarele, in cazul in care mai ajung si altii pe acest topic.
Marca a fost inregistrata combinata prin asocierea dintre un semn distinctiv si "VALSEZ.RO".
A fost nevoie sa dau o declaratie cum ca nu solicit drept de exclusivitate asupra componentei .RO
Procesul a durat aproximativ 8 luni de zile (intre Pasul 1 si Pasul 10 descrise mai jos), in conditiile in care toti pasii au fost parcursi la momentul potrivit, nu am intarziat cu nicio plata, nu am primit opozitii, contestatii sau alte probleme.
Sub rezerva faptului ca nu a fost o marca prea complexa, mentionez ca pentru toti acesti pasi nu am apelat la nici o alta persoana, consultant etc.
Pasul 0: documentare prealabila. Cum se face, ca nu mai exista marca similara etc.
Pasul 1: Inregistrare cerere (inteleg ca acum se poate face si on-line). Se obtine un numar de registratura ce se va folosi mereu ulterior pentru a identifica cererea.
Pasul 2: Tot atunci, plata aferenta depunerii si publicarii.
Pasul 3: Se publica in BOPI zilnic (la 7 zile dupa inregistrare):
[ link extern ]
Pasul 3: Dupa 2 luni de la pasul 3 in care nu au exista opozitii, marca intra in examinare de fond. Pe parcursul acestor 2 luni am dat declaratia privind ne-exclusivitatea asupra .RO
Pasul 4: Am asteptat sa nu se inregistreze opozitii si abia atunci am achitat taxa pentru examinarea de fond, fiind mai costisitoare. (Ei spun ca trebuie achitata in termen de 3 luni de la Pasul 1)
Pasul 5: Examinarea de fond dureaza alte aproximativ 2 luni. (Ei spun maximum 6 luni de la pasul 3)
Pasul 6: Decizia de admitere ( in cazul meu a fost cu aproximatie dupa 5 luni de la Pasul 1)
Pasul 7: Se achita taxa de eliberare certificat (daca doriti sa il aveti si printat. Inteleg ca protectia marcii nu depinde de el, dar arata frumos... ). Daca doriti sa il ridicati personale de la OSIM, pentru a nu fi transmis prin Posta, acum este momentul sa specificati acest lucru.
Pasul 8: Publicarea marcii in BOPI lunar
[ link extern ] )
Pasul 9: Dupa aproximativ 2 luni de la Pasul 7, daca nu exista contestatii, se da in lucru certificatul de marca.
Pasul 10: Certificatul este trimis prin Posta, daca nu ati specificat ca doriti sa il ridicati personal.