avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters428907

Activitate ContSters428907

Răspuns la discuția Restituire polita asigurare
Vă mulțumesc pentru răspuns!
Bună seara!
După vânzarea unui imobil care a fost asigurat cu poliță de asigurare complexa, în 2007, ulterior cu una obligatorie-PAD şi una facultativă, poate fostul proprietar să solicite asiguratorului restituirea sumelor plătite pentru imobilul pe care l-a vândut, ținând cont de faptul că sumele achitate asiguratorului nu au fost utilizate niciodată?
Răspuns la discuția Corespondenta trimisă eronat
Mulțumesc mult pentru răspuns! Expeditorii au fost înştiințați, pe email şi, în unele situații, telefonic, că fostul proprietar nu mai locuieşte la adresă. Unii dintre ei au răspuns că nu validează comunicarea, ci numai pe a fostului proprietar, în calitate de titular al comunicărilor respective. Încă o dată, mulțumesc foarte mult pentru răspuns. Vă voi recomanda şi altor persoane! Toate cele bune vă doresc!
Bună ziua!
Proprietarul unui imobil achizitionat în urmă cu un an continuă să primească trimiteri poştale pe numele fostului proprietar. Deşi a fost înştiințat cu privire la acest aspect, fostul proprietar nu a contactat expeditorii trimiterilor poştale (bănci, executori judecătoreşti etc.) pentru modificarea adresei de corespondentă, astfel încât acestea continuă să sosească pe adresa la care fostul proprietar nu mai are niciun drept.
I se poate imputa actualului proprietar ceva, în condițiile în care a notificat pe fostul proprietar şi nu a păstrat corespondența acestuia? Nici nu a accesat-o, ci pur şi simplu a aruncat-o la coşul de gunoi.
Multumesc!
Bună ziua!
Ce excepții pot invoca în conținutul unei înaintări la o cerere de chemare în judecată formulată de un furnizor de servicii prin care unei asociații de proprietari i se solicită plata unor facturi însușite ilegal de fostul administrator al Asociației?
Asociația figurează în evidențele furnizorului cu o datorie anume. Banii au fost achitați de proprietari fostului administrator, însă acesta nu i-a virat în conturile furnizorului, ci în ale sale personale.
Iar acum furnizorul vrea banii care i se convin contractual.
A înaintat o cerere de chemare în judecată, iar acum Asociația trebuie să facă înaintare.
În cuprinsul său trebuie invocate acele excepții, pentru a se respecta forma unei Înaintări.
Mă puteți sfătui, vă rog cu privire la cum ar trebui formulate acele excepții? Imposibilitate, nulitate sau ce anume trebuie scris în situația dată.
Asociația are dovada că administratorul și-a însușit ilegal banii.
Mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Conduită necivilizată
Va multumesc mult pentru raspuns!
Bună ziua!
De 3 luni mă confrunt cu următoarea problemă: vecina de deasupra udă în exces florile ale căror suporturi sunt montate deasupra balconului meu. Din acest motiv, toată apa în exces, cu mizeria aferentă (pământ, petale moarte, insecte) cade în spațiul balconului meu. Vecina are posibilitatea de a ține în siguranță florile în spațiul interior existent între fereastra dânsei și ceea ce se poate numi o porțiune baricadată de o balustradă îmbrăcată de sus până jos cu plexiglass, însă, la semnalarea mea, dumneaei a refuzat această soluție și continuă să ude în exces florile, fapt care contribuie la murdărirea ferestrelor și a spațiului balconului (implicit a obiectelor care se află în el). Mă pot adresa administratorului cu această problemă, pentru a obține măcar o atenționare a vecinei din partea acestuia? Sau cui mă pot adresa?
Menționez că vecina își poate păstra florile inclusiv pe o terasă a blocului, aflată deasupra apartamentului dânsei și că, de fiecare dată când plivește florile, aruncă în mod deliberat în balconul meu resturile (frunze, flori, petale, rădăcini) rezultate.
Vă mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Succesiune teren
Va multumesc pentru raspunsul dvs amiabil. Imi clarifica foarte bine ceea ce doream sa aflu.
Răspuns la discuția Succesiune teren
Va multumesc pentru clarificarile conceptuale!