avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Restituire polita asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Restituire polita asigurare

Bună seara!
După vânzarea unui imobil care a fost asigurat cu poliță de asigurare complexa, în 2007, ulterior cu una obligatorie-PAD şi una facultativă, poate fostul proprietar să solicite asiguratorului restituirea sumelor plătite pentru imobilul pe care l-a vândut, ținând cont de faptul că sumele achitate asiguratorului nu au fost utilizate niciodată?
Cel mai recent răspuns: ContSters428907 , utilizator 11:48, 9 Februarie 2018
Buna ziua,

1. Pentru asigurarea facultativa este posibil conform conform conditiilor de asigurare (depinde de perioada ramasa si ce s-a achitat pana la denuntarea politei).
2. Pentru asigurarea obligatorie nu se poate intrucat legea nu prevede clauza de reziliere/ restituire. In schimb se precizeaza ca:
"În situaţia schimbării proprietarului unei locuinţe care este asigurată obligatoriu şi prima a fost achitată integral, PAD rămâne valabilă până la data trecută în contract."
Vă mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare facultativa locuinta credit ipotecar mariosidana mariosidana În anul 2007 am cumpărat prin credit imobiliar un apartament în valoare de 191.000 RON, pentru care am împrumutat de la Reiffaisen Bank suma de 150.000 ... (vezi toată discuția)
Asigurare pad daca exista o asigurare facultativa? teacherios teacherios Buna seara. Am fost la banca azi si am fost obligat sa platesc polita PAD. Cum am fost obligat? Mi s-a zis ca prima data se incaseaza polita si abia apoi ... (vezi toată discuția)
Lamurire asigurare obligatorie(pad) vs asigurare facultativa phoenix13 phoenix13 salut, am o asigurare facultativa (a trebuit sa o fac pt programul prima casa) in care printre riscurile asigurate se afla si in caz \\"inundatii, ... (vezi toată discuția)