avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Activitate Elenafilip21

Activitate Elenafilip21

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in intelegerea unei probleme. am intrat in somaj normal cu 29 aprilie 2020, timp in care primeam si stimulentul de insertie. am primit decizia cu suspendarea stimulentului incepand cu 1 iunie. intrebarile mele sunt:
1. nu trebuia sa se prelungeasca automat si fara intreruperi inca 90 de zile de la 29 aprilie? de ce decizia e cu 1 iunie ?
2. avand in vedere ca m am intors in capul muncii pe data de 15 iunie, deci realizez venituri , pot sa depun un alt dosar pt stimulent pana la implinirea varstei de 3 ani?
Multumesc!
buna ziua! sotul meu si a despus cererea de intrare in indemnizatie in a 24 luna ( luna tatalui) la angajator, incepand cu data de 10 iunie, insa angajatorul nu i a dat nici pana in momentul de fata decizia de suspendare pe o luna de zile , iar sotul meu nu poate depune dosarul pentru acordare indemnizatie .
ce se mai poate face in cazul acesta? nu stim daca s a operat ceva in Revisal, totul se amana de pe o zi pe alta , iar decizia de suspendare nu apare.

multumesc anticipat!
buna ziua,
dupa o sesizare la ITM pentru ca angajatorul nu vroia sa ma primeasca inainte de a expira perioada de suspendare din Concediu Crestere Copil, respectiv cu 60 de zile inainte sa implineasca copilul 2 ani, am facut cerere de revenire din CCC la data expirarii suspendarii, cerere aprobata , cu eliberare decizie si act aditional de marire a salariului. problema este ca din data de 10 iunie cand trebuia sa revin, Angajatorul nu m a chemat la munca, motivand ca firma trebuie suspendata si sa astept decizia ITM ului. ce pot face in cazul asta? muttumesc anticipat
Răspuns la discuția incheiere CIM
mentionez ca am sesizat si ITM ul , acum 2 saptamani am depus petitia, astept solutionarea.
intre timp a trebuit sa ma anGajez la o alta firrma cu jumatate de norma pt a putea realiza venituri si a beneficia de stimulent. eu vroiam sa stiu in ce conditii ar putea sa ma dea afara firma cu probleme dupa incetarea suspendarii? in contract e prevazut preavizul de 20 zile in cazul in care plec sau vor sa ma dea afara. asociatii nu vor sa mai aibe sub nicio forma activitate pe firma.
Discuție incheiere CIM
buna ziua! situatia e simpla, dar complicata in acelasi timp. eu sunt suspedata pentru CIC la firma X pana pe data de 10 iunie. nu au vrut sa ma primeasca mai devreme la serviciu pentru a beneficia de stimulentul de insertie , motivand ca vor sa suspende firma si legal nu au nicio obligatie sa ma primeasca mai devreme de ridicarea suspendarii. au incercat sa mi bage pe gat cererea de incetare , sa incheiem situatia pe cale amiabila pana la data suspendarii, eu am refuzat, iar acum tot insista sa rezolvam situatia mai repede. ce pot eu sa fac in situatia asta? am dreptul sa cer despagubire pentru cele 6 luni in care erau obligati sa ma primeasca dupa data de 10 iunie 2017? repet , asociatii vor sa depuna actele de suspendare , firma nemaivand activitate si alti angajati din ianuarie 2017.