avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incheiere CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incheiere CIM

buna ziua! situatia e simpla, dar complicata in acelasi timp. eu sunt suspedata pentru CIC la firma X pana pe data de 10 iunie. nu au vrut sa ma primeasca mai devreme la serviciu pentru a beneficia de stimulentul de insertie , motivand ca vor sa suspende firma si legal nu au nicio obligatie sa ma primeasca mai devreme de ridicarea suspendarii. au incercat sa mi bage pe gat cererea de incetare , sa incheiem situatia pe cale amiabila pana la data suspendarii, eu am refuzat, iar acum tot insista sa rezolvam situatia mai repede. ce pot eu sa fac in situatia asta? am dreptul sa cer despagubire pentru cele 6 luni in care erau obligati sa ma primeasca dupa data de 10 iunie 2017? repet , asociatii vor sa depuna actele de suspendare , firma nemaivand activitate si alti angajati din ianuarie 2017.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:34, 17 Mai 2017
Pana la data suspendarii activitatii, angajatorul are obligatia de a va reprimi la serviciu. Daca aveti cerere cu reluarea activitatii puteti cu numar de inregistrare si neaprobata, puteti sesiza ITM si/sau actiona firma in judecata.
mentionez ca am sesizat si ITM ul , acum 2 saptamani am depus petitia, astept solutionarea.
intre timp a trebuit sa ma anGajez la o alta firrma cu jumatate de norma pt a putea realiza venituri si a beneficia de stimulent. eu vroiam sa stiu in ce conditii ar putea sa ma dea afara firma cu probleme dupa incetarea suspendarii? in contract e prevazut preavizul de 20 zile in cazul in care plec sau vor sa ma dea afara. asociatii nu vor sa mai aibe sub nicio forma activitate pe firma.
Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.

Concedierea poate fi dispusă pentru motive care ţin de persoana salariatului sau pentru motive care nu ţin de persoana salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea la locul de munca pentru a beneficia de stimulent elenafilipescova elenafilipescova buna ziua, prezint si eu situatia mea . Eu am facut o cerere care angajator de a ma intoarce din CCC inainte de termenul limita , pentru a putea beneficia ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la locul de munca elenafilipescova elenafilipescova am facut cerere la locul de munca sa ma reintorc in campul muncii din CIC mai devreme cu 30 de zile inainte de a expira suspendarea pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Reincadrare dupa crestere copil ioasaf ioasaf va rog sa-mi raspundeti si mie In perioada cat o angajata a fost in concediu pentru crestere copil a fost angajat altcineva pe post. Apoi acel post a fost ... (vezi toată discuția)