avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2150 soluții astăzi
Forum Activitate GhePopescu

Activitate GhePopescu

Voi formula totuși o întâmpinare prin care voi solicita reducerea pretențiilor respective.
Va multumesc pentru răspunsuri.

Cu respect,
Ghe. Popescu
Bună ziua,
În urma unui proces pierdut ca reclamant, in care pârâtul solicitase cheltuieli de judecată pe cale separata, am fost chemat în judecată de către pârât pentru cheltuielile sale de judecată din dosarul initial, constând în onorariul avocatului și taxa de timbru din dosarul curent (al acestei cereri de chemare în judecată pentru recuperarea cheltuielilor de judecată). Aș vrea să formulez la rândul meu in acest dosar cu cheltuielile lor de judecată o cerere de ajutor public judiciar, pt că nu am venituri în prezent și nu as putea achita aceste cheltuieli. Este posibil? Care este baza legala?
Mulțumesc,
Ghe. Popescu
Buna seara,

Am depus o cerere de chemare in judecata pentru succesiune. Am solicitat ajutor public judiciar, instanta mi-a cerut diverse dovezi ca nu am venituri etc. Am depus tot ce mi s-a cerut. Apoi mi-a cerut un extras de cont curent. L-am depus (aveam 500 lei in cont). Azi m-am trezit ca mi s-a respins cererea de ajutor public judiciar ca neintemeiata. Cu drept de reexaminare in 5 zile de la comunicare. Ma gandesc ce sa fac? Mai am un dosar in care am primit ajutor public judiciar, fara probleme.
Stie cineva cum se procedeaza daca imi va respinge si cererea de reexaminare?

Multumesc.
Gheorghe Popescu
Buna seara,

Intr-un dosar civil am achitat taxa de timbru pt capetele de cerere initiale si apoi am facut o cerere modificatoare prin care am mai introdus alte capete de cerere. Pentru capetele de cerere din cererea modificatoare nu am putut aduce probe la dosar, dar nici nu le-am timbrat. Instanta mi-a suspendat dosarul pentru aceste capete de cerere suplimentare si netimbrate. Daca am vazut ca nu pot aduce probele, cu o zi inainte de termenul de perimare, am facut recurs la tribunal, care apoi mi-a fost respins. Ulterior, am facut cerere de repunere pe rol, dar instanta a constatat din oficiu perimarea cererii. Acum doresc sa mi se restituie intrega taxa de timbru, pentru ca de fapt nu s-a judecat nimic din ce am timbrat. Instanta a decis ca mi se se va restitui numai jumatatea pe care am reachitat-o cand facut cererea de repunere pe rol, pentru ca nu exista conform oug 83 niciun motiv sa mi se restituie si taxa initiala, cu care "eram dator".

Vreo idee cum as putea sa fac? Ma gandesc sa arat ca a fost o eroare judiciara cand s-a suspendat dosarul pt capetele de cerere netimbrate si sa intru cumva la oug 83/2013 art. 45, al. 1, lit j) (in alte cauze expres prevazute de lege).

Multumesc,
Gheorghe
Multumesc pentru raspuns. (Nu sunt in termenul de prescriptie, ci in cel in care trebuie depuse probele la dosar.)
Buna ziua,

Intr-un proces civil trebuie sa arat care ar fi fost pretul inchirierii unui apartament pe piata libera intr-un anumit interval de timp. Va rog sa imi dati o idee de unde as putea sa obtin o dovada pentru instanta.

Am solicitat partii adverse despagubiri pentru impiedicarea mea de la inchirierea cotei ce mi se cuvenea din acest apartament, aproximand pentru calcularea taxei de timbru o chirie medie dupa cum m-am gandit eu ca ar fi putut sa fie aceasta in intervalul de timp respectiv. Trebuie sa aduc dovezi in sprijinul celor afirmate si nu am solicitat expertiza imobiliara in prealabil, asa incat acum nu o mai pot solicita.

Multumesc,
Gheorghe Popescu