Da... eu tot la fel m.am gândit ca, totuși, faptul ca este pandemie și chiar și la noi în oraș sunt destul de multe cazuri de covid, ar trb sa fie lăsate alte lucruri deoparte. În final, ar trb sa conteze ca suntem cu plata la zi.
Da, ar fi mai ușor sa punem reprezentant, însă nu vrea nimeni. Va trb sa găsim totuși unul, clar!
Va mulțumesc mult.
Da. În fiecare luna, reprezentantul de scara citește apometrele din fiecare apartm și le duce la firma.
Noi, pt ca nu mai avem reprezentant, ne.au sistat apa.
Eu zic ca nu e legal ce fac din cauza pandemiei, stării de alerta în care ne aflam.
Însă, ei fac cam ce vor.
Probabil doar dați în judecata am rezolva. Însă asta durează și noi tot fără apa am fi.
Mulțumesc frumos pt răspunsuri.
Bună ziua.
Ajutați.ma, va rog, în problema aceasta de sistare a apei potabile la scara noastră. Suntem un oras relativ mic, nu prea sunt asociații la blocuri, adică chiar le pot numără pe degetele de la o mana câte sunt în tot orașul...
Firma care ne furnizează apa ne obliga la un reprezentant al scării care sa ducă apometrele la ei. De un an de zile, aprox., nu mai avem reprezentant și tot de atunci am fost sesizați de către ei ca ne trebuie un alt reprezentant, dacă nu vor sista apa.
Nu avem reprezentant, ei au sistat apa.
Întrebarea mea ar fi : au voie sa facă acest lucru ținând cont ca este pandemie??!! Adică, dacă contractul lor are anumite prevederi, ei le pot pune în aplicare chiar și în pandemie sau este un abuz și nu au voie?
Mulțumesc foarte frumos pt eventualele răspunsuri.
Buna seara,
Am mai scris pe acest forum si m.ati ajutat foarte mult. Sper sa o faceti si acum. O sa incerc sa scriu despre ce este vorba ca sa ma puteti lamuri.
Tatal meu a decedat in 2014 , 3 ani mai tarziu sotia ( mama vitrega a mea ) a deschis procesul de succesiune pt un apartm, unde suntem vizate eu si mai 2 surori ( fetele tatalui din prima casnicie ) .
La acest proces , doar eu am facut la notar declaratia de acceptare expres a succesiunii , apoi am depus o intampinare la judecatorie unde am scris ca sunt de acord ca sotia sa ramana unic proprietar si sa ne despagubeasca pe fiecare cu cota parte din apartm.
Celelalte surori , desi stiau de acest proces , nu au manifestat nici un interes fata de acest proces, nici declaratie la notar , nici intampinare depusa , nimic. Pur si simplu, din partea lor nu exista nici un raspuns.
Acum, procesul s.a incheiat. Judecatoria a decis ca sunt doar 2 mostenitori acceptanti : eu si sotia .
Eu am primit cota parte , e totul ok cu mine.
Intrebarea mea e pt celelalte 2 surori : ele nu au primit nimic si procesul s.a incheiat , decizia este definitiva si irevocabila .
Deci, din cauza faptului ca ele nu au dat nici un raspuns, nici ca accepta , nici ca renunta la aceasta mostenire , judecatorul poate decide ca ele si.au pierdut dreptul la mostenirea aceasta ?! Sau procesul s.a incheiat doar cu mine , dar ele au ramas mostenitoare in continuare impreuna cu ea ?
Sotia va putea vinde apartm in situatia aceasta ? ( asta si doreste acum , sa vanda apartm )
Multumesc anticipat ! :)
Buna seara...din nou.
As vrea sa vad daca ma puteti lamuri in legatura cu faptul ca cele 2 surori ale mele nu au primit sulta corespunzatoare . Singurele mostenitoare suntem sotia supravietuitoare si eu. Oare de ce a decis judecatorul de caz asa ?! Sa fie de vina faptul ca ele nu au raspuns in nici un fel la aceata deschidere de succesiune sau ...?
Si as mai avea o intrebare : una din surori si.a tot schimbat domiciliul (doar locuind in alta parte, nu si.a schimbat si domiciliul din buletin )pe parcursul procesului, toate sentintele i.au fost trimise pe adresa din buletin unde ea nu mai locuia. Nefiind acolo, sentintele s.au intors inapoi. Cum se procedeaza in privinta adresei ? Adica adresa se ia de la primarie sau trebuie ceruta persoanei respective? Cum putea sa.i trimita sentintele daca ea se tot muta ? Inca o data specific ca ea s.a mutat, dar adresa din buletin e tot aceea care a avut.o si cand s.a deschis procesul, unde i.au venit sentintele.
Multumesc frumos.
Buna ziua,
Deschiderea de succesiune a fost facuta de sotia supravietuitoare dupa tatal meu. Noi suntem 3 surori ale tatalui dintr-o casatorie anterioara.
Mostenirea este un apartament.
In termenul legal de acceptare a succesiunii ,eu am fost singura care am fost la notar si am facut aceasta declaratie. Surorile mele nici nu erau in tara la momentul respectiv, dar nici nu au facut aceasta declaratie acolo .
Dupa ce am primit acasa de la judecatorie cum ca s-a deschis succesiunea dupa tatal meu, eu am depus o intampinare in care am spus ca sunt de acord cu deschiderea succesiunii, sunt de acord ca sotia sa ramana cu apartm si ca doresc evaluarea apartm la pretul pietei ,respectiv sa primesc cota parte din apartm.
Procesul a ajuns la sfarsit, acum 2 zile am primit cum ca se admite cererea reclamantei si ca trebuie sa ne plateasca sulta corespunzatoare.
Pe parcursul procesului, cele 2 surori ale mele nu au dat nici un raspuns ,nici aceasta declaratie de acceptare a succesiunii nu au facut-o , nici nu au depus vreo intampinare , absolut nimic.
Este posibil ca judecatorul sa decida inlaturarea lor de la aceasta impartire pe motivul acesta?
Eu nu prea inteleg ce spune pe hotararea aceasta ,de aceea va rog sa ma ajutati.Daca e nevoie ,incerc sa va scriu cum este formulat acolo .
Dar , asta as vrea sa stiu...din cauza ca nu au dat nici un raspuns ,de nici un fel la acest proces, e posibil sa fie inlaturate de la cota parte din apartm ?
Multumesc foarte frumos !
Ok...am inteles. Asa m-am gandit si eu ca este,dar vroiam sa fiu sigura. Mai ales ca una din surori sustine sus si tare ca atata vreme cat ea nu da semnatura (nu stiu pe ce anume sa dea semnatura)sau nu a dat nici un raspuns, nu se intampla nimic.
Procedura de citare este ok,din cate stiu eu...fiecare este trecuta cu domiciliul inregistrat...
Multumesc frumos pt raspunsuri ! :)
KaryAnastasia
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da...procesul ar fi acum in faza cu evaluarea apartm ...trebuie sa vina evaluatorul ...
Dupa spusele mamei, care m.a sunat sa.mi spuna ca dupa faza aceasta cu evaluarea apartm, procesul ar fi gata. Fiecare isi va primi cota parte din apartm.
De.asta vroiam stiu...se poate termina procesul chiar daca celelalte surori nu au dat nici un raspuns ?
Multumesc.
KaryAnastasia
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da,exact. Nu au formulat intampinare, nu exista raspuns din partea lor de nici un fel.
Daca au vorbit cu mama,nu as stii sa va spun foarte sigur, ele spun ca nu au vorbit cu ea.
Dar raspuns oficial la proces din partea lor nu exista.
Multumesc.