avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate petunie

Activitate petunie

Buna ziua!
Este obligatorie inscrierea in cartea funciara a unui drept de uz si servitute in favoarea Enel Distributie? Mentionez ca am dat o declaratie in fata notarului pentru dreptul de uz si servitute in favoarea Enel Distributie dar terenul fiind ipotecat am nevoie de acordul bancii pentru inscrierea la cartea funciara, acord pe care banca il refuza.
Cum pot gestiona aceasta problema? Multumesc.
Buna seara!
Detin un apartament intr-un bloc. Blocul are 2 corpuri, A si B, in corpul A sunt 8 apartamente, in corpul B exista un singur apartament, apartamentul deținut de mine.
Intrarea in apartament se poate face si prin corpul A dar exista si intrare separata prin corpul B.
Ideea este ca as dori sa închid intrarea prin corpul A dar detin cota parte din scara blocului din corpul A.
Întrebarea este, se poate ieși din indiviziune in acest caz? Costurile pentru întreținerea cotelor comune din scara blocului îmi revin in proporție de 50%.
Mulțumesc
Buna seara
Mai am o intrebare. Daca un proprietar detine 9 locuri de parcare, ficare cu numar cadastral diferit, are dreptul la 9 voturi sau un singur vot?
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns. Intrucat nu am studii de specialitate juridice va rog sa dezvoltati un pic Decizia ICCJ. Un proprietar care are 3 proprietati intr-un condominiu are dreptul la un singur vot sau are dreptul la 3 voturi, cate un vot pentru fiecare proprietate?
Buna ziua

La întrunirea cvorumului necesar adoptării unei hotărâri a asociaţiei de proprietari, raportarea trebuie făcută la numărul de proprietăţi potrivit art. 3 lit. f sau in functie de numărul proprietarilor apartamentelor sau spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă din condominiu care sunt membri ai asociaţiei de proprietari, indiferent de numărul de „proprietăţi individuale” în sensul art. 3 lit. b) din acelaşi act normativ, deţinute de aceştia?
Cum interpretati Decizia ICCJ NR 18/2017?

Multumesc

Multumesc pentru raspuns. Solicitarea este trimisa pe email. Nu exista o alta cale de a rezolva problema mai rapid?