avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Activitate rita999

Activitate rita999

Bună ziua,
Sotul meu este angajat brutar și este obligat de patron, de 2 ori pe săptămână să descarce manual câte 5 tone de faina. După asta 3 zile, zace. Este legal ce fac?
Buna ziua,
Punctul de lucru unde lucrez se închide și voi beneficia de șomaj.
In acest moment mă pregătesc pentru o operatie la genunchi iar medicul ortoped de la spital, îmi cere adeverință de salariat pentru internare. Firma îmi mai eliberează adeverință de salariat cu CM pe ultimele 12 luni? Ce trebuie sa fac in cazul in care in ziua internării sunt in șomaj?
Mulțumesc.
Buna ziua,
Firma la care lucrez are mai multe puncte de lucru. Eu lucrez la punctul de lucru din Ploiesti, punct de lucru care in 2-3 luni se închide.
Luna aceasta urmează să mă operez la genunchi și voi intra in concediu medical. Daca punctul de lucru se închide în timp ce sunt in concediu medical se va sista plata CM și voi intra in șomaj că celelalte colege ?
Mulțumesc.
Mă refeream la actul tacit de acceptare a moștenirii in termen de un an de la decesul părinților...plata impozit, plati aleatorii necesare întreținere, etc....eventual uzucapiune.
Locuiesc in imobil de la vârsta de , 3 ani.

Da. Nu s a dezbătut succesiunea...nu reușesc să îl găsesc pe nepot.

Buna ziua,
Prin moartea părinților acum 10 ani, am moștenit împreună cu nepotul meu, un apartament. Nepotul are vârsta de 35 ani și timp de 27 ani, nu a venit nici măcar o dată la apartament. In acest timp eu am făcut contracte pe numele meu cu Electrica, Engie, cu ce am avut nevoie. Pot merge in instanta pentru a deveni unic moștenitor și implicit, unic proprietar? Multumesc.
Buna ziua, apartamentul in care locuiesc de la vârsta de 3 ani și jumătate (acum am 54), l am dobândit în urma deceselor părinților mei. Nepotul meu, are drept la succesiune dar, este de negasit....(trebuie sa l dau in judecata). Înainte de succesiune pot cere drept prin uzucapiune?? Ce am de făcut? Ultimul părinte a decedat în 2013. Multumesc.
Buna ziua, sunt în divorț iar soțul a mai fost căsătorit, copil minor pentru care plătește pensie alimentara. La partajul cu mine se include și plata pensiei alimentare pe care o mai plătește încă?
Buna ziua. Tocmai m am despărțit în fapt, căsătoriți fiind. Soțul are dreptul să ia obiecte de valoare cumpărate în timpul căsătoriei (ex: verigheta mea, tv.de 1800lei, etc.)?? Zice el că îi aparțin și nu vor fi trecute în partaj. Au fost cumpărate după cununia civila. Ce e de făcut? Mulțumesc.
Buna ziua. Părinții au murit și eu sunt unul din moștenitori. Mai moștenește un nepot. Eu locuiesc neîntrerupt de 50 ani in acest apartament. Nepotul, nu a locuit niciodată aici. Pot intenta proces de uzucapiune? Mulțumesc.