Buna ziua,
Prin moartea părinților acum 10 ani, am moștenit împreună cu nepotul meu, un apartament. Nepotul are vârsta de 35 ani și timp de 27 ani, nu a venit nici măcar o dată la apartament. In acest timp eu am făcut contracte pe numele meu cu Electrica, Engie, cu ce am avut nevoie. Pot merge in instanta pentru a deveni unic moștenitor și implicit, unic proprietar? Multumesc.
Cand spuneti ca ati mostenit va referiti la vocatia succesorala banuiesc nu? Adica nu s a dezbatut notarial sau in instanta succesiunea astfel ca in acte sa fiti ambii proprietari asa e?
mostenitori sunteti ambii, puteti deveni unic proprietar daca ii dati sulta pt cota sa.
daca parintii dvs au murit de 10 ani, nu inteleg ce relevanta ar avea ca nepotul nbu a venit la ap de 27 de ani, adica de cand avea 8 ani.
Mă refeream la actul tacit de acceptare a moștenirii in termen de un an de la decesul părinților...plata impozit, plati aleatorii necesare întreținere, etc....eventual uzucapiune.
Locuiesc in imobil de la vârsta de , 3 ani.
Uzucapiune nu, insa puteti merge cu dezbaterea succesiunii in instanta, solicitand ca nepotul sa fie considerat strain de succesiune prin neacceptarea acesteia in termenul legal.
Succesiune
Pitesti
Buna ziua, as dori o indrumare privind o situatie in care se afla varul meu, casatorit si cu un copil de 25 de ani.
Acesta locuieste de cand s-a nascut in ... (vezi toată discuția)
Succesiune
laur81
in cazul in care ultimul bunic din partea tatalui moare, eu, ca nepot, pot mosteni direct apartamentul fara ca tatal meu (unicul fiu) sa mai tb sa faca ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune partiala
favex
Parintii mei au cumparat un teren cu chitanta de mana in 1956 iar in 1957 au construit o casa fara autorizatie de construire. Au inscris terenul si casa in ... (vezi toată discuția)