avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters43040

Activitate ContSters43040

Am lasat unei persoane,prin vanzare,cu plata dupa o luna a unor obiecte ca caror valoare am stabilit-o de comun acord .Dupa o luna,aceasta persoana a spus ca nu le mai cumpara(cu toate ca le folosea) si sa venim sa le luam.Am raspuns ca venim, dar sa ne comunice in ce zi gasim persoana acasa.La aceasta intrebare, a spus ca de fapt nici nu le mai da, nici nu le mai plateste.Consider ca de la inceput a dorit sa ne insele, noi in acea perioada avand si un alt cumparator pe care intre timp l-am pierdut.Mentionez ca probabil s-a bazat pe faptul ca suntem batrani,sotul meu este handicapat, si nu vom mai putea actiona .Doresc sa il actionez in judecata,pentru a ne recupera banii si o compensare ca daune morale.Intrebarea mea este- ce articol din Codul Civil se aplica, deoarece in modelul de cerere este si o rubrica cu aceasta intrebare.Mentionez ca intelegerea a fost verbala, in prezenta a doi martori.
Va multumesc.
la mijlocul lunii aprilie 2011, sotia se intoarce la parinti ,neinaintand divort.sotul in luna iunie inainteaza divortul.in aceasta perioada el se imprieteneste cu alta persoana.la divort, sotia cere ca desfacerea casatoriei sa fie din cauza exclusiva a sotului, si cu toate ca vina era comuna, i se da castig sotiei.sotul nu este de acord ca vina sa fie exclusiv a sa, nefiind adevarat, si mai mult, ca i s-a spus ca se aplica in cazul sau prevederile noului cod de procedura, astfel lui putand sa i se ceara diverse daune sau pensie alimentara pentru sotia care oricum lucreaza dar se poate ca sa se razbune, sa isi lase serviciul.va rog sa imi spuneti daca din punct de vedere juridic, este adevarat.multumesc.
Va rog sa ma ajutati daca se poate,in sensul ca,ce demersuri trebuie sa faca o societate IMM,sa treaca la Micro,respectiv,trebuie sa comunice la ORC si la ANAF,sau numai la ANAF prin formularul 010(taxele la ORC cca 700 ron,sunt foarte mari).
Va multumesc.
Buna seara.Sunt la pensie si nu mai sunt la curent cu modificarea modificarilor la Codul Fiscal,asa ca va rog,daca ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema a unei rude:
-are de platit impozit pe o Dacie,din anul 2007.Primeste somatii cu penalizari, impozitul anului 2007 este de 143 si penalizarile parca 203.
As vrea sa imi spuneti daca penalizarile nu trebuie sa fie maxim suma datorata,si daca taxele nu se prescriu dupa 5 ani?#-o
Multumesc
Multumesc.Probabil ca va depinde de bunavointa celui caruia o sa ma adresez,in cazul in care nu este scris pe nicaieri despre sa ii zicem.. transfer de ipoteca.Inca o data va multumesc.
Buna ziua.Am o intrebare care poate depinde de regulile unei Banci,dar poate stie cineva sa imi dea un raspuns privind problema in general.Astfel: o ruda de gradul I
m-a rugat sa ii garantez cu casa mea un imprumut la o Banca.Nu stiu inca daca se numeste garantie,gaj sau ipoteca,cu toate ca stiu intelesul fiecarui cuvant,dar eu intentionam in primavara sa imi cumpar o alta casa,si pe aceasta,mai veche,sa o vand.
Intrebarea mea este daca voi putea sa trec garantia,gajul sau ipoteca de pe casa aceasta,pe noua casa,pentru a putea sa o vand pe cea veche?Mentionez ca intai voi cumpara alta casa,deci la un moment dat voi avea cele doua case,si numai dupa aceea voi incerca sa schim garantia pe noua casa.
Va multumesc anticipat
Vladina
O societate cu 4 muncitori,profilul fiind de constructii civile,este in discutii pentru a incheia un contract de colaborare cu un investitor strain,pentru a lucra in tara acestuia,dar nu cunoaste demersurile legale,ce va trebui sa achite in tara noastra si ce in tara in care presteaza serviciul probabil ca subcontractor,tara fiind Italia.Asociatul unic,care a facturat servicii la doua societati mari in Romania,care
si-a achitat datoriile salariale si TVA-ul,etc...nici dupa 1 an si jumatate,nu si-a primit banii de la clienti.Asa ca..speranta moare ultima.Ma poate ajuta cineva ,pentru a sti ce costuri va urma sa suporte in Romania si ce costuri in Italia?
Buna seara.M-a sunat un prieten,care a avut o firma fara activitate din 2007, pe care a vrut sa o inchida.Cand a ajuns la Admin.Financ.,i s-a spus ca Declaratia 101
este gresita.Eu nu am vazut-o,va veni ulterior sa o vad,dar ce trebuie facut?Nu vad o alta declaratie rectificativa,ci de refacut cea initiala,dar nu stiu daca cei de la A.F.
primesc disketa,eu nu cunosc programul,daca accepta o noua declaratie,teoretic,sa scrie ..peste..Stie cineva ce pot face ca sa il ajut?
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua si scuze pentru intrebarea unui profan.Atfel:
Copii din prima casatorie a tatalui,in cazul decesului celei de a doua sotii a acestuia,
au drept succesoral pentru bunurile obtinute de acestia in timpul celei de a doua casatorii?