Buna ziua.Am o intrebare care poate depinde de regulile unei Banci,dar poate stie cineva sa imi dea un raspuns privind problema in general.Astfel: o ruda de gradul I
m-a rugat sa ii garantez cu casa mea un imprumut la o Banca.Nu stiu inca daca se numeste garantie,gaj sau ipoteca,cu toate ca stiu intelesul fiecarui cuvant,dar eu intentionam in primavara sa imi cumpar o alta casa,si pe aceasta,mai veche,sa o vand.
Intrebarea mea este daca voi putea sa trec garantia,gajul sau ipoteca de pe casa aceasta,pe noua casa,pentru a putea sa o vand pe cea veche?Mentionez ca intai voi cumpara alta casa,deci la un moment dat voi avea cele doua case,si numai dupa aceea voi incerca sa schim garantia pe noua casa.
Va multumesc anticipat
Vladina
Daca noua casa are o valoare pe piata mai mare decat cea veche, nu vad ce probleme ati putea intampina sa o vindeti pe cea veche dupa ce transferati ipoteca pe noua casa
Multumesc.Probabil ca va depinde de bunavointa celui caruia o sa ma adresez,in cazul in care nu este scris pe nicaieri despre sa ii zicem.. transfer de ipoteca.Inca o data va multumesc.